Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încetarea focului între forţele proguvernamentale şi rebelii houthi la Hodeida va fi aplicată începând de la miezul nopţii de luni spre marţi

twitter.com
yemen

Încetarea focului între forţele proguvernamentale şi rebelii houthi la Hodeida, în Yemen, va fi aplicată începând de la miezul nopţii de luni spre marţi, a dat asigurări un responsabil al ONU, pe fondul continuării luptelor în ultimele zile în pofida acordului încheiat joi în Suedia şi care prevede o intrare imediată în vigoare, transmite AFP preluată de Agerpres.

'Da, este adevărat', a declarat responsabilul ONU, sub rezerva anonimatului, întrebat cu privire la informaţiile potrivit cărora încetarea focului se va aplica în cele din urmă începând de marţi, ora locală 00:00 (luni, 21:00 GMT).

El a explicat că data a fost aleasă din considerente 'operaţionale'.

Ministrul de externe yemenit, Khaled al-Yemani, a declarat duminică seara, la postul de televiziune oficial, că încetarea focului va intra în vigoare marţi, la miezul nopţii.

Luptele între forţele proguvernamentale şi rebelii houthi au continuat fără întrerupere în oraşul Hodeida şi în provincia cu acelaşi nume după încheierea acordului joi, în Suedia.

Conform prevederilor acordului anunţat de ONU, o încetare a focului urma să intre 'imediat' în vigoare în acest oraş, aflat în mâinile rebelilor şi care constituie principala zonă de război de multe luni.

O retragere a combatanţilor era, de altfel, prevăzută în cursul 'zilelor următoare'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.