Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încheierea prematură a campionatului Luxemburgului i-a fost fatală antrenorului echipei F91 Dudelange

Încheierea prematură a campionatului de fotbal al Luxemburgului, din cauza pandemiei de coronavirus, i-a fost fatală antrenorului echipei F91 Dudelange, belgianul Bertrand Crasson, clubul renunţând la serviciile acestuia, scrie presa din Belgia şi Luxemburg potrivit Agerpres.

Experienţa lui Crasson ca antrenor principal la Dudelange s-a încheiat după numai şapte luni şi 21 de meciuri.

Acest sezon a fost complicat pentru deţinătoarea titlului în campionatul Luxemburgului. Crasson l-a înlocuit pe Emilio Ferrera pe 17 septembrie, când echipa era pe poziţia a 12-a a clasamentului. Două zile mai târziu, el a dus-o pe F91 la o victorie istorică în Europa League, pe terenul lui APOEL Nicosia, primul succes al unei echipe din Luxemburg în grupele unei competiţii.

Fostul fundaş a ajutat-o pe Dudelange să-şi revină în întrecerea internă, bazându-se pe un grup nou, de jucători tineri. Echipa a urcat pe locul 5 după 17 etape, dar nu şi-a mai putut continua ascensiunea, competiţia fiind declarată încheiată din pricina pandemiei.

Clasarea pe poziţia a 5-a nu-i permite lui Dudelange calificarea în cupele europene. Gruparea luxemburgheză pierde astfel mulţi bani şi a decis să se despartă de tehnicianul belgian.

Banii primiţi de la UEFA graţie celor 4 puncte obţinute în actuala stagiune a Europa League au salvat situaţia financiară a lui Dudelange.

Dudelange a reuşit o mare surpriză în sezonul 2018-2019, eliminând-o pe CFR Cluj în play-off-ul Europa League după două victorii, 2-0 şi 3-2. Echipa era pregătită atunci de germanul Dino Toppmoller.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.