Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Închiderea termocentralelor din Complexul Energetic Oltenia: Soluție de compromis negociată la Bruxelles (surse)

romanialibera.ro
complexul energetic oltenia

România trebuie să închisă termocentralele pe cărbune din Complexul Energetic Oltenia până la finalul acestui an, ca parte a jaloanelor din Planul Național de Redresare și Reziliență. În cazul contrar, ar urma să se piardă peste un miliard de euro din banii deja primiți de la Comisia Europeană.

Potrivit unor surse guvernamentale, în urma negocierilor, s-a ajuns la o soluție de comprimis cu reprezentanții Comisiei Europene. Termocentralele ar urma să fie trecute în conservare, în loc să fie închise direct.

Astfel, în cazul unor vârfuri de cerere de energie electrică, termocentralele ar putea fi pornite in orice moment, rămânând în continuare funcționale.

Zilele trecute, PSD i-a cerut premierului Ciucă să renegocieze termenele din PNRR pentru închiderea minelor și termocentralelor pe cărbune.

„Este inacceptabil să-ţi asumi că la finalul acestui an se vor închide încă două grupuri energetice pe cărbune, la Turceni şi Rovinari, 660 MW, sperând că la un moment dat, în următorii ani, se vor deschide nişte grupuri pe gaze. Cei care au întocmit PNRR în materie de energie au dovedit că nu cunosc realitatea (...). România nu îşi poate permite în acest context geopolitic să renunţe la încă 660 Mwatt”, a declarat senatorul Daniel Zamfir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.