Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Închisoare de la unu la cinci ani pentru tulburarea liniștii publice: Raport admis în Senat

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Comisia juridică din Senat a întocmit, marţi, raport favorabil la proiectul de modificare a Codului penal, care prevede, printre altele, aplicarea unei pedepse cu închisoare de la trei luni la doi ani sau amendă pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, potrivit unui amendament admis. Iniţial, articolul din proiectul de act normativ iniţiat de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, prevedea pedeapsa cu închisoare de la 1 an la 5 ani.

Cei care tulbură liniștea publică pot face închisoare cinci ani

"Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor, tulbură ordinea şi liniştea publică, se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 5 ani", preciza articolul amendat. Preşedintele Comisiei juridice, senatorul Cristian Ţâgîârlaş, a precizat, în intervenţia sa online, că în proiect au fost reintroduse unele aspecte care erau discutabile iniţial. "Au fost rearanjate poziţiile exprimate de către iniţiatori în demersul iniţial, au fost reintroduse unele aspecte care erau discutabile, respectiv amenda. Şi, de asemenea, s-a menţinut caracterul de maximizare a pedepselor în ceea ce priveşte unele infracţiuni extrem de periculoase - hărţuirea minorilor, tâlhăria în varianta în care persoana tâlhărită nu se poate apăra", a transmis Ţâgârlaş.

Un alt amendament prevede că "fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 5 ani", iar dacă fapta este comisă "de o persoană înarmată, care are asupra sa un obiect periculos sau care este însoţită de un câine considerat periculos potrivit legii, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime". Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal va fi dezbătută în plenul Senatului, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.