Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident grav în Israel: Dispozitiv de spionaj descoperit într-un cadou trimis de Ambasada Chinei unui ministru (Foto)

china israel

Oficialii israelieni au descoperit un obiect suspectat a fi un dispozitiv de ascultare, în interiorul unui cadou de Paște oferit de Ambasada Chinei, potrivit unor rapoarte publicate marți.

Obiectul a fost găsit în interiorul unei căni termice trimise la biroul ministrului Științei, Tehnologiei și Spațiului, Orit Farkash-Hacohen, și a fost descoperit în timpul unui control de securitate în oglindă. Cadoul, însă, nu a ajuns la ministru.

Serviciul de securitate internă al țării, Shin Bet, investighează incidentul. Toate celelalte cupe dăruite de ambasadă au fost colectate pentru o inspecție suplimentară și nu vor fi returnate ambasadei.

De asemenea, Shin Bet i-a instruit pe ofițerii de securitate din ministere să raporteze orice cadou de la ambasada chineză sau de la orice altă ambasadă străină, de teama că în interiorul acestora s-ar putea afla dispozitive de spionaj.

Cupe similare au ajuns la Ministerul Transporturilor și la Ministerul Sănătății. Asistenții miniștrilor din alte ministere au primit un mesaj din partea ambasadei chineze că vor sosi mai multe cadouri în zilele următoare. Cu toate acestea, în unele dintre cadourile care au fost trimise până acum nu au fost descoperite obiecte suspecte.

În general, China și Israelul întrețin legături bune, iar cele două țări au sărbătorit 30 de ani de diplomație în ianuarie, cu ocazia celei de-a cincea reuniuni a Comitetului comun China-Israel pentru cooperare în domeniul inovării.

China a depășit Statele Unite și a devenit cea mai mare sursă de importuri a Israelului în 2021, potrivit datelor publicate joi de Biroul Central de Statistică.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.