Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident grav între un pescador japonez și un carogo rus - Trei marinari japonezi au murit

cargo

Un vas de pescuit nipon a intrat în coliziune miercuri cu un cargo rus, în largul insulei Hokkaido, accidentul soldându-se cu moartea a trei dintre cei cinci membri ai echipajului japonez, a anunţat Tokyo, informează AFP, potrivit Agerpres.

Paza de coastă niponă a fost informată că cei cinci membri ai echipajului au fost recuperaţi de cargoul rus, a declarat purtătorul de presă al guvernului nipon, Katsunobu Kato. "Ni s-a comunicat că pentru trei dintre ei a fost confirmat decesul, în timp ce ceilalţi doi au suferit răni care nu le pun viaţa în pericol", a adăugat el.

Poliția a emis un mandat de arestare pe numele lui Marilyn Manson


Rusia şi Japonia au un diferend teritorial cu privire la patru mici insule, anexate de Moscova după cel de-Al Doilea Război Mondial, însă revendicate în continuare de Tokyo.

Denumite "Kurilele de Sud" de Rusia şi "Teritoriile de Nord" de Japonia, aceste insule vulcanice situate între Marea Ohoţk şi Oceanul Pacific împiedică semnarea unui tratat de pace între cele două ţări.

Exploatarea comună a resurselor din zona maritimă frontalieră dintre Rusia şi Japonia a provocat uneori tensiuni. În 2019, Rusia a arestat 24 de pescari niponi şi navele lor de pescuit, acuzându-i că au depăşit cotele de captură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.