Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident grav la Vatican: Gărzile elvețiene au tras focuri de armă după ce o mașină a trecut cu forța de porți

https://www.beliefnet.com/columnists/pontifications/2009/05/women-as-swiss-guards-they-cou.html
garda elvetiana papa

O mașină condusă de o persoană cu aparente probleme psihiatrice a intrat joi seară pe poarta Vaticanului și a trecut cu viteză pe lângă gărzile elvețiene în curtea palatului înainte ca șoferul să fie reținut de poliție, a anunțat Sfântul Scaun, potrivit AP.

Jandarmii de la Vatican au tras un foc de armă în pneurile din față ale mașinii care gonea cu viteză după ce aceasta a intrat în viteză pe poartă, dar vehiculul a reușit să-și continue drumul, a declarat joi seara târziu biroul de presă al Vaticanului, într-un comunicat.

Odată ce mașina a ajuns în curtea San Damaso a Palatului Apostolic, șoferul a coborât și a fost imediat arestat de jandarmii de la Vatican. Vaticanul a precizat că șoferul avea aproximativ 40 de ani și se afla într-o "stare gravă de alterare psihofizică". El a fost reținut în cazarma Vaticanului.

Nu era clar dacă Papa Francisc se afla în apropierea incidentului, care a avut loc după ora 20.00 la poarta Santa Anna, una dintre principalele intrări în Statul Cetății Vaticanului, în inima Romei.

Francisc locuiește de cealaltă parte a Vaticanului, la hotelul Santa Marta, unde la acea oră ar fi trebuit în mod normal să ia cina și să se retragă în camera sa. Comunicatul Vaticanului precizează că imediat ce jandarmii au dat alarma unei incursiuni, poarta principală care blochează accesul în piața din fața hotelului lui Francisc a fost închisă.

Incidentul a fost o incursiune rară în orașul-stat, o mare parte din acesta fiind interzis publicului larg, mai ales pe timp de noapte.

În timp ce vizitatorii pot avea acces la Bazilica Sfântul Petru și la Muzeele Vaticanului în timpul orelor de program, iar persoanele care au rețete medicale pot merge la farmacia Vaticanului, este nevoie de permisiune pentru a intra în alte clădiri din enclavă.

Palatul Apostolic, care adăpostește apartamentele papale, principalele săli de recepție, arhivele și birourile Vaticanului, este păzit non-stop de gărzile elvețiene și de jandarmii care asigură diferite puncte de control.

Nu este prima dată când o persoană cu aparente probleme psihiatrice a provocat tulburări la Vatican. În timpul unei slujbe din ajunul Crăciunului din 2009, o femeie a sărit peste baricada Bazilicii Sfântul Petru și a încercat să îl atace pe Papa Benedict al XVI-lea. Acesta nu a fost rănit, deși un cardinal care mergea în procesiune și-a rupt șoldul în timpul scandalului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.