Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident naval în Deltă: un vapor încărcat cu 5.000 de tone de minereu de fier a eșuat pe canalul Sulina

basilica.ro
dunarea delta dunarii

O navă a eşuat la Partizani, pe canalul Sulina, în timp ce se îndrepta spre Portul Galați. Nava este încărcată cu 5000 de tone de minereu de fier şi venea din Turcia, conform Mediafax.

„A eșuat în timp ce naviga nava maritimă Leon 1 pavilion Togo, încărcată cu 5000 de tone de minereu de fier și se deplasa în amonte pe canalul Sulina spre Portul Galați. A eșuat la malul drept al canalului Sulina la mila 31+700 Nu au fost semnalate victime, nici poluare, semnalul navigabil nu a fost afectat”, a declarat, Petrică Rade, purtătorul de cuvânt al Căpităniei Zonale Tulcea.

Inițial nava a încercat dezeșuarea prin mijloace proprii, iar apoi a reușit dezeșuarea cu ajutorul unui remorcher trimis în zonă, respectiv remorcherul Farul. Nava a eșuat în jurul orei 10.10, la 12.28 nava a fost dezeșuată, iar la 13.41 ea și-a continuat marșul amonte cu mijloace proprii, cu asistența remorcherului Farul.

„A fost ancorat în rada portului Tulcea de la mila marină 36, unde a fost reținută de Căpitănia Zonală Tulcea pentru cercetări și inspecții de clasă, reconfirmarea clasei având în vedere această eșuare”, a mai spus sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.