Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident în Marea Neagră între un avion rusesc și fregata Regina Maria

avion ceata

Un avion spion rusesc a fost zărit deasupra fregatei Regina Maria care participă la un exercițiu NATO în Marea Neagră.

Fregata Regina Maria efectuează exercițiile alături de alte 11 fregate. Aeronava rusească a fost văzută undeva la 40 de kilometri în apele internaționale.

Avionul rusesc de cercetare IL-20 a survolat întreaga flotă NATO care era prezentă în apele internaționale. Survolul aeronavei a fost înregistrat de fregata Regina Maria la peste 3.000 de metri altitudine.

Avionul de cercetare rusesc s-a îndepărtat în mai puțin de trei minute, după care exercițiile au continuat fără niciun fel de problemă.

NATO desfăşoară ample manevre navale din Marea Neagră, la care participă şi România. Alte exerciţii ale Alianţei Nord Atlantice au loc acum în vestul Europei, în Marea Britanie, Norvegia şi Germania.

Crucişătorul american USS Vicksburg şi patru fregate din Canada, Turcia, Italia şi România au plecat în această dimineaţă din Portul Constanţa.

Un al doilea exerciţiu militar are loc în spaţiul aerian românesc. Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii va fi scena unde militarii români, împreună cu cei americani, fac un exerciţiu tactic.

În paralel cu exerciţiile NATO din Romania, Alianţa Nord Atlantică organizează şi alte antrenamente militare pe continent.

Între 16 şi 20 martie, în baza aeriană americană Ramstein, din Germania, va avea loc un exerciţiu în care soldaţii vor simula diverse tehnici şi tactici de război electronic. Iar între 16 şi 26 martie, în Marea Britanie şi Norvegia are loc un exerciţiu care are ca scop asigurarea funcţionării centrelor de control ale NATO în cazul unor lupte navale.

Şi Armata Rusă şi-a arătat forţele. Peste 8000 de artilerişti ruşi au testat, în Crimeea, Abhazia şi Osetia de Sud ultimele modele de lansatoare mobile de rachete şi tunuri autopropulsate. Iar în Kaliningrad, enclava rusească de la Marea Baltică, au fost testate sistemele de apărare aeriană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.