Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident în timpul unui exercițiu militar iranian - Teheranul susţine că două drone militare americane s-au apropiat de spaţiul aerian iranian

drona MQ-9 Reaper

Administraţia islamistă din Iran susţine că două drone militare ale Statelor Unite s-au apropiat de spaţiul aerian iranian în cursul unor exerciţii efectuate recent de armata iraniană, conform agenţiei Fars, citată de cotidianul The Jerusalem Post.

Incidentul aerian a avut loc în timp ce armata iraniană efectua Exerciţiul antiaerian Zulfiqar. Conform oficialilor de la Teheran, două drone americane de tip MQ-9 Reaper şi MQ-4 Global Hawk s-au apropiat de Zona iraniană de identificare aeriană.

Dronele au fost urmărite de sistemele antiaeriene iraniene şi au fost interceptate de avioane militare, astfel că s-au îndepărtat fără incidente.

Administraţia de la Washington nu a făcut niciun comentariu pe tema acestui incident.

Săptămâna trecută, Iranul a susţinut că a blocat o tentativă a Statelor Unite de a captura o navă care transporta petrol iranian, într-un incident produs în Golful Oman. Însă oficiali din SUA au negat informaţiile, acuzând în schimb regimul de la Teheran de capturarea unui petrolier vietnamez.

Tensiunile dintre Statele Unite şi Iran s-au amplificat după ce fosta Administraţie Donald Trump a decis retragerea din Acordul nuclear iranian şi reimpunerea de sancţiuni împotriva Teheranului, suspectat că vrea să se doteze cu arme atomice. Negocierile internaţionale pe tema relansării Acordului nuclear din 2015 vor fi reluate pe 29 noiembrie, la Viena.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.