Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident între o navă-cargo turcă şi o canonieră greacă în estul Mării Egee

evz.ro
imigranti egee

O navă-cargo turcă a lovit canoniera greacă Armatolos la aproximativ patru mile marine sud-est de insula elenă Lesbos, în estul Mării Egee, la primele ore ale dimineţii de vineri, informează publicaţia Greek Reporter, informaţie confirmată şi de site-ul militaire.gr, scrie agerpres.ro

Potrivit marinei elene, incidentul a avut loc în apele teritoriale ale Greciei, în jurul orei locale 04:00 (02:00 GMT), după ce nava-cargo turcă Karmate a ignorat avertismentele pentru a-şi schimba cursul. 

Nimeni de pe vasul elen nu a fost rănit, iar canoniera (mic vas de război înarmat cu unul sau mai multe tunuri, folosit la patrulare, escortare sau servicii de pază) nu a suferit avarii semnificative în urma acestui incident. 

Nava turcă nu a oprit şi şi-a continuat cursul spre coasta Turciei. 

Surse din Ministerul Apărării grec au declarat pentru Greek reporter că este prea devreme pentru a specula dacă incidentul a fost un accident sau un act deliberat al navei turceşti. 

Dar nu este primul incident de acest gen dintre cele două ţări. La 12 februarie, o navă a Gărzii de Coastă a Turciei a lovit vasul de patrulare grec Gavdos în largul micii insule nelocuite Kardak (Imia, în greacă). Un incident similar a avut loc în aceeaşi zonă în luna ianuarie. 

Aceste incidente survin pe fondul sporirii tensiunilor între Turcia, Cipru şi Grecia, în urma operaţiunilor de forare lansate de Republica Cipru în apele sale teritoriale, fapt ce a înfuriat Ankara, care a ocupat partea de nord a insulei mediteraneene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.