Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident la frontiera Israelului cu Libanul: O dronă, posibil a Grupării Hezbollah, a fost doborâtă

oedigital.com
Israel, Liban

Armata israeliană a declarat vineri că a doborât o dronă, după ce aceasta intrase în spaţiul aerian al Israelului venind dinspre Liban de-a lungul graniţei dintre cele două ţări, relatează AFP, potrivit Agerpres.

'Trupele noastre tocmai au doborât o dronă care a intrat în spaţiul aerian israelian dinspre Liban. Această dronă a fost urmărită (de la distanţă) de către militari pe parcursul întregii perioade a incidentului'', a declarat armata israeliană într-un mesaj pe WhatsApp adresat presei.

Citește și: Valeriu Gheorghiță: Nu cred că anul viitor vom mai avea o altă campanie de vaccinare

Armata israeliană nu a precizat dacă este vorba de o dronă armată sau de supraveghere şi nici dacă este o dronă amator sau aparţinând, de exemplu, mişcării şiite Hezbollah, inamicul oficial al statului israelian.

Acest incident de la frontiera libano-israeliană intervine la câteva ore după lovituri aeriene, atribuite de Siria Israelului, soldate cu patru morţi în provincia siriană Hama. Contactată de AFP, armata israeliană a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Citește și: Raed Arafat: ‘Pentru școli ultima analiză se va face la începutul lui februarie pentru a decide definitiv care va fi abordarea’

De la declanşarea războiului în Siria în 2011, statul israelian a efectuat sute de lovituri aeriene împotriva poziţiilor regimului sirian şi a aliaţilor acestuia, trupe iraniene şi forţe ale Hezbollahului libanez.

Israelul trimite cu regularitate drone de observare în Liban, ţară cu care statul israelian este tehnic în stare de război, iar militari israelieni au interceptat sau doborât de mai multe ori drone venind din Siria sau dinspre Liban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.