Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident la granița dintre Belarus și Ucraina: dronă doborâtă de grăniceri

bbc.com
drona

Polițiștii de frontieră din Belarus au interceptat o dronă ucraineană la un kilometru de frontieră, a informat comitetul de frontieră din Belarus pe 4 noiembrie.

"Incidentul a avut loc pe 2 noiembrie, la un kilometru de granița belaruso-ucraineană din districtul Gomel. S-a stabilit că drona a fost folosită de unitățile paramilitare ucrainene de la granița cu Republica Belarus", se arată în informarea citată de presa din Belarus.

Drona a fost reperată de patrula de frontieră în timpul serviciului și a „aterizat cu forța la sol”, arată autoritățile din Belarus.

"Conținutul materialelor foto și video detectate indică faptul că drona a fost echipată cu un sistem de vizibilitate în infraroșu, a fost utilizată pentru a instrui circulația și căderea dispozitivelor explozive, precum și pentru a efectua recunoaștere și a trage mijloace tehnice de protecție a frontierelor pe teritoriul Republicii Belarus", a declarat comitetul de frontieră.

Analiza datelor cardului de memorie, susțin forțele din Belarus, a confirmat lansarea de pe teritoriul Ucrainei. O sursă independentă de situația nu a confirmat afirmațiile autorităților din Belarus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.