Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident la o instalaţie nucleară iraniană - Nu au fost înregistrate victime

BBC Science Focus Magazine
nuclear

Un incident s-a produs duminică dimineaţa la uzina de îmbogăţire a uraniului din Natanz, din centrul Iranului, dar fără să se înregistreze victime sau poluare, potrivit agenţiei Fars, care îl citează pe Behrouz Kamalvandi, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Iraniene a Energiei Atomice (OIEA), transmite AFP potrivit Agerpres.

S-a produs "un accident la o parte a reţelei electrice la instalaţia de îmbogăţire de la Chahid-Ahmadi-Rochan", complexul nuclear de la Natanz, unde autorităţile iraniene au lansat în ajun noi cascade de centrifuge, interzise prin acordul nuclear din 2015, a anunţat Behrouz Kamalvandi.

Nu s-a înregistrat "niciun rănit şi niciun fel de poluare", "cauzele accidentului fac obiectul unei anchete şi informaţii mai detaliate vor fi comunicate ulterior", a adăugat Fars, citându-l pe oficialul iranian.

La începutul lunii iulie, o uzină de asamblare a centrifugelor modernizate a fost grav avariată de o explozie. Autorităţile au concluzionat că a fost vorba despre un sabotaj cu origine teroristă, însă nu au prezentat deocamdată rezultatele anchetei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.