Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCIDENT MILITAR Un avion ucrainean a fost atacat de armata rusă

rusia ucraina

Un avion ucrainean de transport An-26 a fost ţinta unui atac cu arme automate în timp ce efectua un zbor de antrenament în zona economică maritimă a Ucrainei, a anunţat ministrul ucrainean al apărării, Stepan Poltorak, potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, informează Unian.

Citeşte şi: ALERTĂ Jurnalişti ai România TV sunt chemaţi la Poliţie: 'Ne cheamă ca să dea cu ouă în noi'

Conform raportului prezentat de Poltorak lui Poroşenko, atacul a avut loc în zona zăcământului de gaze din Odesa, de pe turnurile de foraj luate anterior în stăpânire de partea rusă, a precizat secretarul de presă al preşedintelui ucrainean, Sviatoslav Ţegolko. La rândul său, Poltorak a notat pa pagina sa de Facebook că avionul a fost atacat cu arme de foc de pe turnurile de forare din zona maritimă economică exclusivă a Ucrainei, însă "An-26 şi-a continuat misiunea de zbor", conform Agerpres.

Citește și: SCENE ȘOCANTE într-o casă din Brașov: ORORILE unui pensionar asupra fiicei minore a fostei sale concubine

În afară de aceasta, potrivit ministrului ucrainean al apărării, echipajul avionului a descoperit şi fixat activitatea unei staţii de radiolocaţie în regim activ a Federaţiei Ruse, staţie care este folosită de obicei pentru orientarea sistemelor de apărare antirachetă. "După ce aparatul de zbor a revenit pe aeroport, în urma inspectării externe a aeronavei s-a descoperit o gaură de 3 centimetri, urmare a tirului efectuat cu arme de foc asupra avionului", a mai notat Poltorak. La rândul său, compania rusă "Cernomorneftegaz", care operează în zonă, infirmă aceste informaţii, potrivit RIA Novosti.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.