Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident misterios pe podul Kerci - Traficul spre Crimeea, întrerupt câteva ore fără explicații

Agerpres - Reuters
pod Kerci crimeea

Traficul pe podul principal care leagă Rusia continentală de peninsula Crimeea a fost reluat după o scurtă suspendare duminică dimineaţa devreme, a anunţat operatorul podului fără a preciza motivul, relatează Reuters.

Administratorul rus al structurii nu a dezvăluit motivul suspendării, dar podul Kerci din Crimeea a fost ţinta a tot mai multor atacuri cu drone aeriene şi maritime în ultimele luni.

Vineri seară, Rusia afirmase că a distrus în Marea Neagră trei drone navale ucrainene care ar fi vizat podul din Crimeea.

Podul din beton de aproape 20 de kilometri, cel mai lung din Europa, inaugurat în 2018 de Vladimir Putin, este format din două structuri paralele - una rezervată traficului rutier şi cealaltă pentru traficul feroviar - şi a fost avariat, fiind închis traficului pentru mai multe zile, în cel puţin două ocazii, în urma unor atacuri ucrainene cu drone.

Ministerul britanic al Apărării afirma vineri, în cea mai recentă actualizare a informaţiilor pe care le are despre războiul din Ucraina, că Rusia a creat o barieră subacvatică pentru a descuraja atacurile asupra podului Kerci, pe care Moscova se bazează din punct de vedere logistic pentru a aproviziona trupele care poartă războiul din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.