Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident muşamalizat: Un lider PSD a lovit cu maşina o femeie

accident

Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea (39 de ani), a comis un lung şir de nereguli, alături de angajaţi din Sănătate şi Poliţie, în tentativa de a ascunde gravitatea unui accident rutier pe care l-a comis pe 10 decembrie.

Aflat la volanul unui automobil al instituţiei pe care o conduce, Dragoş Benea a lovit o femeie care se angajase în traversarea străzii în dimineaţa zilei de 10 decembrie, chiar în zona Consiliului Judeţean Bacău. Accidentul a avut loc în aşa-numita situaţie „colţ de stradă“. Codul rutier arată că pietonul poate să travereseze, chiar dacă în locul cu pricina nu este zebră, după ce se asigură că se află în siguranţă. Potrivit relatărilor ulterioare ale victimei, cel neatent a fost Dragoş Benea, care, după ce a oprit, s-a asigurat la ieşire doar în partea stângă şi a demarat apoi spre dreapta, în condiţiile în care femeia se afla deja în faţa maşinii, relatează Adevărul.

Preşedintele PSD al CJ Bacău a urcat victima în maşina, fără să sune la 112, şi a plecat spre Spitalul Judeţean, aflat la o distanţă de aproximativ un kilometru. Nu a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe, ci a oprit în faţa Pavilionului Administrativ. Directorul spitalului aflat în subordinea consiliului judeţean s-a urcat la volan şi a dus-o pe femeie la urgenţe.

Femeii i s-a pus piciorul în ghips fără diagnostic, i s-au luat probe biologice şi a fost lăsată singură în cameră doar cu preşedintele Dragoş Benea. „A încercat să-mi inducă în minte o minciună: că eu am traversat în fugă strada şi că, de fapt, ţopăiam pe bordură. Eu nu sunt căprioară să ţopăi pe bordură“, a comentat aproape în glumă Cochior.

La două zile de la accident, sâmbătă, 12 decembrie, durerile tinerei deveniseră insuportabile şi au determinat-o să se întoarcă la Urgenţe. Medicii care au primit-o au constatat cu stupoare că fişele iniţiale medicale au dispărut şi că singura informaţie din baza de date a spitalului referitoare la un diagnostic era aceea de traumatism.

„De ce nu a dus-o domnul Dragoş Benea la Urgenţe? Nu ştiu, poate a vrut să se reculeagă, să se liniştească sau să sune la Poliţie. Eu am vrut să fac un gest uman, de asta am transportat-o 100 de metri până la Urgenţe“, afirmă Adrian George Popa, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe Bacău.

În privinţa fişelor medicale dispărute, Popa susţine că a contactat-o pe Elena Bilbor, şefa de la UPU, care l-ar fi asigurat „că sunt în UPU, că nu aveau unde să dispară“. Popa mai spune că lui Dragoş Benea i s-au luat probe medicale în prezenţa managerului, a unor poliţişti de la Rutieră şi a mai multor alţi martori. Deşi era obligat să sune la 112 imediat după accident, Dragoş Benea n-a făcut-o. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Bacău, preşedintele CJ ar fi notificat Brigada Rutieră, dar nimeni n-a putut preciza exact cum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.