Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident ȘOCANT în armata germană - Un 'civil' s-a sinucis după deschiderea unei anchete asupra aşa-numiţilor 'cetăţeni ai Reich-ului'

www.realitatea.net
poliția germană

Un "lucrător civil" din armata germană s-a sinucis miercuri după deschiderea unei anchete de către serviciile de contraspionaj militar MAD care vizează identificarea aşa-numiţilor "cetăţeni ai Reich-ului", mişcare apropiată de extrema dreaptă, din Bundeswehr, potrivit media, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a confirmat pentru AFP că un "lucrător civil" al unităţii din Ulm, în landul Banden-Wuertemberg, "s-a sinucis", dar nici nu a confirmat, nici nu a dezminţit informaţiile potrivit cărora individul făcea obiectul unei anchete.

Mai multe media germane afirmă totuşi că este vorba de unul dintre suspecţii principali ai acestor investigaţii începute la sfârşitul lui 2019.

Citește și: Florin Cîțu, nou atac la adresa PSD: Trebuie să dispară! PSD înseamnă dobânzi mari. Taxe mari și multe

Ministerul Apărării a anunţat că a interogat opt persoane marţi, ţinând toate de biroul regional din Ulm şi "suspectate că aparţin mişcării cetăţenii Reich-ului", grup eterogen care amestecă neonazişti, nostalgici ai Kaiser-ului şi complotişti.

"Inamicii Constituţiei nu sunt autorizaţi în Bundeswehr. Extremismul şi lipsa de loialitate faţă de valorile comune este şi rămâne incompatibilă cu misiunea noastră", a declarat ministrul apărării Annegret Kramp-Karrenbauer.

Aşa-numiţii "Reichsbürger" (cetăţenii Reich-ului) au drept punct comun refuzul existenţei Republicii Federale Germane, nu îi recunosc instituţiile şi nu se supun poliţiei.

Ei nu plătesc impozite, nici amenzi şi nici cotizaţii sociale, îşi fabrică propriile acte de identitate şi şi-au realizat propriile plăci de înmatriculare a vehiculelor.

Un cetăţean al Reich-ului a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a ucis în 2016 un poliţist venit să-l reţină şi să-i confişte armele.

Mişcarea "Reichsbürger" numără circa 19.000 de membri în ţară, potrivit serviciilor de informaţii, din care o mie sunt consideraţi "extremişti de dreapta".

Nu este pentru prima dată când armata germană este zguduită de un scandal privind legăturile unora dintre angajaţii săi cu sfera extremei drepte.

Citește și: Dezvăluire. Managerul ‘Spitalului Groazei’ din Reșița, cap de listă PNL la alegeri! A fost înscăunat de Nelu Tătaru în aprilie

În luna iunie, armata germană a dizolvat parţial forţele sale speciale emblematice, KSK, în urma mai mai multor scandaluri privind apropierea lor de extrema dreaptă.

Una dintre cele patru companii ale forţelor speciale a fost acuzată că s-a distanţat prea mult de restul armatei, favorizând apariţia unor "lideri toxici" şi difuzarea "ideilor extremiste", potrivit unui raport exploziv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.