Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incident umilitor la un control de securitate pe aeroport: o femeie a fost pusă să-și scoată în public proteza mamară

Inquam Photos/ Octav Ganea
aeroport otopeni schengen

O femeie a trecut prin momente umilitoare după ce a fost somată de personalul de securitate de pe aeroportul din Dublin să își scoată proteza mamară în public, deși putea beneficia de o examinare privată.

Femeia, care suferise o mastectomie, a fost nevoită să își scoată proteza de față cu alți călători după ce sânul ei artificial a declanșat alarma, în timp ce trecea prin scanerele de securitate de pe aeroportul din Dublin, potrivit The Independent.

„Ofițerul de securitate nici măcar nu s-a oferit să mă percheziționeze. A stat în picioare și a așteptat ca eu să îmi scot proteza” a declarat femeia pentru programul Evening Extra de la BBC NI.

Ea a mărturisit că i s-a mai întâmplat ca proteza ei să declanșeze tehnologiile de scanare și în aeroporturile din Amsterdam și Glasgow, dar atunci a fost percheziționată și a putut să explice situația.

Nu a fost informată că poate cere un control privat

La Dublin a fost însă informată că trebuie să arate proteza. Cum nu a știut că poate solicita un control privat, s-a conformat.

Femeia cere acum ca protocoalele aeroportului să fie clar descrise pentru cei care se află într-o situație similară, iar informațiile să fie disponibile pe site-urile companiilor aeriene, dar spune că nu ar trebui să fie necesar ca pasagerii să solicite controale private, ci acest lucru să se întâmple în mod normal.

„Îi oferim scuze complete pasagerei”

O anchetă privind incidentul a constatat că „situația ar fi trebuit să fie gestionată mai bine", după cum se arată într-un răspuns al purtătorului de cuvânt al DAA.

„Ne pare foarte rău că pasagera nostră a avut o experiență negativă atunci când a călătorit recent prin Aeroportul Dublin. Toți pasagerii aflați în astfel de situații pot solicita un control privat, care este facilitat de un membru al personalului calificat.

Din păcate, acest lucru nu s-a întâmplat în ziua în cauză. Îi oferim scuze complete pasagerei și o putem asigura că au fost luate măsuri pentru a ne asigura că o situație similară este evitată pe viitor", au explicat oficialii aeroportului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.