Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incidente grave la referendumul din Turcia: Poliţia a intervenit în forţă

BBC
politie turcia

Poliţia împiedică activitatea observatorilor partidelor de opoziţie la referendumul constituţional din Turcia, a anunţat duminică un parlamentar kurd, de opoziţie, informează DPA. Vorbind la o secţie de votare din oraşul Diyarbakir (sud-estul Turciei, majoritar kurd), Ziya Pir, din partea Partidului Democratic al Poporului (pro-kurd), a declarat că poliţia îi înlătură pe observatorii afiliaţi HDP şi principalului partid de opoziţie, Partidul Republican al Poporului (CHP).

Citeşte şi: Atac terorist asupra maşinii unui oficial din Turcia înaintea referendumului: Două victime

Ecusoanele emise de partide pentru observatorii lor electorali conţin numele sau sigla partidului, iar poliţia justifică scoaterea acestora din secţiile de votare prin faptul că folosirea simbolurilor de partid este interzisă la secţiile de vot în ziua scrutinului. Există informaţii cu privire la incidente similare şi la alte secţii de votare din regiunea majoritar kurdă, a explicat Pir. "Acţionează în mod expres împotriva HDP şi CHP, adică împotriva taberei 'nu'. Caută nod în papură şi prin urmare noi nu avem observatori la secţiile de vot", acuză acesta.

Citeşte şi: Mesaj de ultimă oră al lui Klaus Iohannis: Ce le transmite şeful statului tuturor românilor

CHP şi HDP sunt singurele partide care au trimis observatori în întreaga ţară. "Poliţia îi duce pe observatori la secţia de poliţie pentru a scrie un proces verbal care poate dura ore bune. În tot acest timp, nu mai există niciun observator al HDP şi CHP la secţiile de vot", a afirmat Pir, adăugând că reprezentanţii celor două partide fac eforturi de a schimba ecusoanele observatorilor lor, conform Agerpres. Pe de altă parte, agenţia de ştiri turcă DHA, citată de DPA, relatează că două persoane şi-au pierdut viaţa într-o dispută devenită violentă care a avut loc în faţa unei secţii de vot aflată în provincia Diyarbakir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.