Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCIDENTE în Piața Victoriei: Jandarmii și protestatarii s-au îmbrâncit / LIVE VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam violente proteste

Aproape 100 de de persoane protestează, joi seara, în Piaţa Victoriei, urmare a anunţului ministrului Justiţiei, oamenii strigând: ”DNA să vină să vă ia”, ”Nu scăpaţi!”, ”Hoţii”, ”Tudorel, demisia!”. Jandarmii au vrut să instaleze garduri de protecție și s-a ajuns la mici incidente, la îmbrânceli între forțele de ordine și protestatari.

Grupul "Corupţia ucide" a anunţat joi seară, după decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a declanşa procedura revocării din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, proteste în Piaţa Victoriei din Capitală.

Citește și: Ce BUGET are Primăria Capitalei în 2018 – Cum va investi Gabriela Firea banii

"Vino în Piaţă să protestăm împotriva acestor decizii îndreptate împotriva luptei anticorupţie care încalcă angajamentele europene ale României şi demonstrează încă o dată că PSD nu a înţeles unul dintre principalele mesaje ale manifestanţilor din Piaţa Victoriei: Vrem Justiţie, NU Corupţie!", se arată înntr-un anunţ postat pe o pagină de socializare intitulat "Acum In Piaţa Victoriei! DNA în pericol".

Citește și: Probleme pentru iubitul Elenei Băsescu! De ce a fost CHEMAT la tribunal ,

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului şef DNA El a a declarat după prezentarea raportului privind activitatea managerială de la DNA, că DNA trebuie să continue să funcţioneze legal, nu se identifică cu cel care o conduce. Toader a precizat că raportul este elaborat pe fondul dezbaterilor care au divizat opinia publică în ultimul an. El a afirmat că a reţinut o situaţie fără precedent a raporturilor dintre autorităţile publice, fiind înregistrate trei conflicte juridice de natură constituţională, în cadrul cărora DNA a fost chemată în faţa instanţei de contencios consitutional, a acuzat implicarea lui Kovesi în dosare şi stilul autoritar al acesteia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.