Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCIDENTE într-o biserică după ce mai mulți musulmani au dat buzna în interior: Cine erau ei / VIDEO

biserica

Protestatari australieni de extremă dreapta îmbrăcaţi în portul musulman au dat buzna într-o biserică anglicană în timpul slujbei, traumatizându-i pe enoriaşi, a declarat luni preotul lăcaşului de cult, părintele Chris Jackson, transmite DPA.

Congregaţia "este puţin şocată", a declarat Jackson, preot la Biserica Anglicană Gosford din New South Wales.

Citește și: SUA au lansat o nouă SUPER-ARMĂ / VIDEO

Circa 10 persoane din Partidul pentru Libertate au pătruns în biserică în timpul slujbei de duminică, strigând sloganuri antiislamiste.

"Ne-a luat prin surprindere. Nu s-a mai întâmplat niciodată aşa ceva. Avem câteva persoane vulnerabile, inclusiv copii, şi a fost un eveniment tulburător pentru noi toţi. Dacă s-ar fi dovedit că aceşti oameni erau cu adevărat musulmani, ar fi ieşit un scandal imens", a declarat Jackson, aflat în biserică în momentul incidentului, care a adăugat că protestatarii au depăşit orice limită, "violând spaţiul bisericii în timpul unei slujbe".

Citește și: ȘOCANT Cum se duc chinezii la plajă / VIDEO

"Oamenii vin la biserică să se roage într-un mediu respectuos şi paşnic. (...) Felul în care s-a produs (acest incident) a fost deosebit de tulburător. A fost făcut în mod intenţionat pentru a şoca şi a intimida oamenii. Când au intrat, oamenii nu ştiau dacă trebuie să le fie teamă pentru siguranţa lor. În plus, protestatarii au făcut lucrurile într-un fel care poate fi considerat extrem de jignitor de către credincioşii musulmani. A fost dureros", a adăugat preotul.

Într-o înregistrare video postată pe pagina de Facebook a bisericii, protestatarii pot fi văzuţi prefăcându-se că se roagă, în timp ce unul dintre membrii lor ţine în mână un difuzor din care se aude o rugăciune musulmană. "Din păcate, aceşti oameni plini de ură ar fi jurat că sunt creştini... dar ei nu-l ştiu pe Hristos şi pacea sa. Dacă aceşti oameni ar fi fost musulmani, ceea ce au făcut ei s-ar fi numit terorism. Avem de-a face cu 'creştinismul radical' şi cu terorismul de extremă dreapta şi trebuie să le numim ca atare", a declarat preotul Rod Bower în postarea de pe Facebook.

Citește și: Fulgerul Bolt a lovit din nou: Cea mai urmărită cursă de la Olimpiada de la Rio de Janeiro / VIDEO

Nick Folkes, fondatorul şi preşedintele Partidului pentru Libertate, a declarat că "părintele Rod este un om de treabă, dar din păcate se înşeală, pledând pentru imigraţie musulmană într-un cartier care este locuit de albi". El a spus că a organizat acest protest pentru "a se opune multiculturalismului". "Suntem un partid politic patriotic... Suntem frustraţi de schimbarea dramatică din ţara noastră din ultimul deceniu", a declarat el pentru DPA. "Există semnale de alarmă din cauza imigraţiei musulmane în Australia. Avem modul nostru de trai, iar ei au modul lor de trai. Nu toate culturile sunt la fel. (Îşi) pot practica (religia) în ţările lor", a mai spus el.

Partidul pentru Libertate - a cărui misiune este "Să facă Australia măreaţă din nou", copiind cel mai probabil sloganul electoral al candidatului republican la Casa Albă, Donald Trump - este un susţinător fervent al Paulinei Hanson, liderul partidului antiislamist One Nation care luna trecută a câştigat patru mandate în Senat, scrie agerpres.ro.

Citește și: Asta e cea mai bună dietă din toate timpurile: Cum slăbești cel mai ușor

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.