Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incidente la alegeri în Sibiu: cinci plângeri confirmate din 14

Inquam Photos/ Octav Ganea
vot alegeri

Un număr de 14 sesizări privind incidente electorale au fost înregistrate în judeţul Sibiu, din care s-au confirmat cinci, a anunţat Poliţia Judeţeană. O persoană a votat pe listele suplimentare, deşi şi-a pierdut cetăţenia şi nu avea drept de vot, iar un alt bărbat a votat în alt judeţ după care a încercat să îşi exercite opţiunea electorală şi la Păuca, informează News.ro.

Citește și:  Fostul director al Direcției Agricole Gorj, condamnat la închisoare cu executare

Potrivit Poliţiei Judeţene Sibiu, până în jurul orei 19.30, procesul electoral la nivelul judeţului Sibiu s-a desfăşurat fără probleme deosebite din punct de vedere al ordinii publice.

"Până la această oră, au fost înregistrate 14 sesizări privind evenimente electorale, din care s-au confirmat 5", a transmis sursa citată.

La o secţie de vot din municipiul Sibiu, s-a prezentat o persoană care, deşi locuia în Sibiu, nu era trecută pe lista permanentă, votând pe listele suplimentare. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că această persoană şi-a pierdut cetăţenia şi nu avea drept de vot. În continuare se fac cercetări pentru fraudă la vot (art. 387 alin. 1 cod penal).

De asemenea, se fac verificări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicare a exercitării drepturilor electorale după ce o femeie a sesizat că nu i s-a permis să voteze la o secţie din Şelimbăr.

Un bărbat este cercetat penal după ce a votat în alt judeţ şi a încercat să voteze încă o dată la o secţie din Păuca, judeţul Sibiu.

Un bărbat din Săcădate a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru apelare abuzivă. Acesta a reclamat că unui cetăţean, aflat în stare de ebrietate, nu i se permite să voteze.

O persoană a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 4.500 de lei întrucât a permis ca un alegător să voteze cu un document impropriu (art. 55 lit. r din Legea 370/2004).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.