Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incidente violente la Paris: Sute de persoane s-au ciocnit cu poliţia

atac paris

Sute de manifestanţi din rândul participanţilor la demonstraţia din Piaţa Republicii din Paris, ce se reunesc acolo de două săptămâni pentru a protesta împotriva întregii clase politice, au avut confruntări violente cu poliţia în noaptea de joi spre vineri, după ce au pornit către Palatul Elysee în urma unei intervenţii televizate a preşedintelui Francois Hollande, relatează agenţia EFE.

Participanţii la mişcarea căreia i s-a dat numele 'Nuit Debout' (Noaptea în Picioare) au instalat, în Piaţa Republicii, un ecran gigant pentru a-l urmări pe Hollande în faţa naţiunii într-un dialog televizat. Însă, în pofida aşteptărilor manifestanţilor, acesta din urmă a declarat că nu va retrage proiectata reformă a pieţei muncii, iniţiativă de la care a plecat de fapt protestul 'Nuit Debout', început la Paris şi care s-a extins în oraşele din provincie. Prin urmare, după ce Hollande şi-a încheiat apariţia televizată, circa 300 de persoane, conform poliţiei, au pornit către Palatul Elysee. Însă forţele de ordine i-au oprit, iar în replică manifestanţii au vandalizat spaţiul public. Ei s-au îndreptat apoi înspre nord-estul oraşului, unde s-a ajuns din nou la confruntări cu poliţia, care a folosit inclusiv gaze lacrimogene.

Într-un comunicat emis ulterior de poliţie se menţionează că manifestanţii au vandalizat vitrine şi mobilierul urban, susţinându-se totodată că grupuri violente s-au infiltrat în mişcarea 'indignaţilor' pentru a 'comite delicte împotriva persoanelor şi bunurilor'. A reacţionat şi ministrul de interne, Bernard Cazeneuve, care a declarat că autorii violenţelor de noaptea trecută vor fi arestaţi şi deferiţi justiţiei. El a precizat că, după începerea manifestaţiilor împotriva reformei pieţei muncii, au fost răniţi peste 150 de poliţişti şi a lăudat forţele de ordine, acuzate pe reţelele de socializare de agresiuni împotriva tinerilor, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.