Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incidentele antisemite în Marea Britanie cresc cu peste 300% după atacul Hamas

tosshub.com
hamas-gaza

Incidentele antisemite din Marea Britanie s-au înmulţit cu 324% de la atacul Hamas în Israel, potrivit unui grup de securitate evreiesc, relatează dpa.

Community Security Trust (CST), care îi reprezintă pe evreii din Marea Britanie pe probleme de rasism şi securitate, a anunţat că a înregistrat 89 de incidente în perioada 7-10 octombrie, pe care le-a catalogat drept "ură antievreiască", potrivit Agerpres.

Aceasta reprezintă o creştere cu 324% faţă de cele 21 de incidente antisemite înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ministrul britanic al Securităţii, Tom Tugendhat, a declarat că este "foarte îngrijorat" în legătură cu informaţiile privind o creştere a antisemitismului în Marea Britanie după atacul lansat sâmbătă de gruparea islamistă Hamas în Israel.

CST a spus că şase din cele 89 de incidente înregistrate au fost atacuri, trei au fost daune aduse proprietăţii evreieşti şi 66 au fost legate de comportamente abuzive, dintre care 22 au avut loc online.

Printre exemplele date de organizaţie s-a numărat un incident în nord-estul Londrei, când o maşină a încetinit în faţa unei sinagogi, iar ocupanţii vehiculului au strigat "ucideţi evrei" şi "moarte Israelului" în timp ce au fluturau un steag palestinian.

Tom Tugendhat a declarat că guvernul britanic ia foarte în serios înmulţirea incidentelor antisemite şi şi-a exprimat sprijinul pentru CST şi acţiunile poliţiei de reprimare a infracţiunilor motivate de ură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.