Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incidentul sângeros care-l va enerva pe Putin: Forțele azere au ucis mai mulţi militari ruşi, printre care un oficial de rang înalt din Armata Rusiei

Time.com
Nagorno-Karabah-armenia-azerbaidjan

Incidentul sângeros care-l va enerva pe Putin: Forțele azere au ucis mai mulţi militari ruşi, printre care un oficial de rang înalt din Armata Rusiei

Un oficial de rang înalt din forţele armate ale Rusiei a fost ucis în timpul bombardamentelor Azerbaidjanului asupra regiunii separatiste Nagorno-Karabah, la doar două luni după ce a fost numit al doilea la comanda unei forţe ruse de menţinere a păcii din regiune, anunță Monitorul Apărării, anunță Mediafax.

Comandorul Ivan Kovgan, comandantul adjunct al forţelor submarine ale Flotei de Nord a Rusiei, s-a numărat printre trupele ruse ucise în timpul operaţiunii "antiteroriste" a Azerbaidjanului din 20 septembrie, potrivit Clubului Veteranilor de Submarin al Marinei din Sankt Petersburg.

Grupul a declarat că Kovgan a fost ucis când forţele azere au deschis focul asupra unui vehicul care transporta forţe ruse de menţinere a păcii.

Bărbatul în vârstă de 52 de ani fusese numit în funcţia de comandant adjunct al forţelor de menţinere a păcii din Nagorno-Karabah cu două luni mai devreme.

Kremlinul a declarat pe 21 septembrie că preşedintele azer Ilham Aliyev a avut o conversaţie telefonică cu preşedintele rus Vladimir Putin

Kremlinul a declarat pe 21 septembrie că preşedintele azer Ilham Aliyev a avut o conversaţie telefonică cu preşedintele rus Vladimir Putin, în care şi-a prezentat scuzele şi şi-a exprimat condoleanţele pentru moartea personalului militar rus în timpul a ceea ce Baku a numit "o operaţiune antiteroristă" în Nagorno-Karabah.

Armata rusă nu a vrut să declare public numărul de militari ruşi din Nagorno-Karabah în acest incident, precizând că toţi militarii din acel vehicul blindat au fost ucişi. Conform mai multor surse locale, ar fi vorba de opt militari ruşi.

Este al doilea incident în care militari ruşi sunt omorâţi în Karabah de armata azeră, primul a avut loc în noiembrie 2020 când un elicopter rus a fost doborât de o rachetă azeră, iar cei doi piloţi au decedat.

Armenia a acuzat Rusia de trădare după ce Moscova ar fi fost de acord cu aşa-zisa operaţiune antiteroristă a Azerbaidjanului prin care a preluat controlul întregului teritoriu din Karabah, recunoscut internaţional drept azer.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.