Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încolțește o nouă criză politică în Spania: socialiștii nu sparg pragul psihologic. Negoceri imposibile pentru majoritate

hlavne.sk
pedro sanchez

Partidul Socialist al Muncitorilor Spanioli a câștigat alegerile genenerale de duminică, obținând 120 din cele 350 de locuri, după ce premierul în exercițiu, Pedro Sanchez, a solicitat organizarea unui nou scrutin electoral, din cauza dificultăților întâmpinate în formarea unui Guvern de coaliție.

Citește și: Au înviat baronii PSD: Viorica Dăncilă a defilat în fiefurile roșii. Detaliul care echilibrează turul II

Conform rezultatelor scrutinului electoral organizat duminică în Spania, partidul actualului prim-ministru Pedro Sanchez s-a plasat, din nou, primul în topul preferințelor spaniolilor, obținând 120 de locuri din cele 350 ale Parlamentului de la Madrid, relatează site-ul postului BBC, informează Mediafax.

Partidul Socialist al Muncitorilor Spanioli (PSOE, centru-stânga) a fost urmat de Partidul Popular, obținând un număr de 88 de locuri și de formațiunea Vox (extremă dreapta) ce a înregistrat o dublare a numărului de susținători, obținând 52 de locuri. Complementar, partidul de stânga Uniţi Putem a obținut 35 de locuri, iar mişcarea Cetăţeni, 10 locuri.

Alegerile de duminică au fost al patrulea scrutin parlamentar, organizat în ultimii patru ani și al doilea din acest an. Premierul în exercițiu, Pedro Sanchez, a solicitat organizarea de noi alegeri ca urmare a dificultăților cu care acesta se confrunta în formarea unui Guvern de coaliție, lipsindu-i o majoritate parlamentară.

Într-un discurs adresat electorilor spanioli la scurt timp după publicarea rezultatelor, Pedro Sanchez a transmis că este o prioritate „formarea unui guvern stabil și politica făcută în beneficiul majorității spaniolilor”. În cadrul aceluiași comunicat, acesta a făcut apel la „toate partidele politice, deoarece acestea trebuie să acționeze cu generozitate și responsabilitate pentru a debloca situația politică din Spania”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.