Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCONȘTIENȚA unui așa-zis pastor din Bistrița: Adunare religioasă cu 20 de participanți, 2 au fost confirmați pozitiv cu COVID-19

coronavirus covid covid-19

Un așa-zis pastor din județul Bistrița-Năsăud este cercetat penal după ce a organizat o adunare religioasă cu peste 20 de participanți la el acasă. Doi dintre cei care au participat au fost confirmați cu noul COVID-19, iar alți patru au fost internați în spital, anunță MEDIAFAX.

UPDATE - Prin intermediul pastorului Victor Cîmpean, coordonator al bisericilor din județul Bistrița-Năsăud, aparținând Cultului Creștin Penticostal, cultul transmite că persoana implicată în organizarea adunării ilegale NU este pastor în Cultul Penticostal și că toți slujitorii și credincioșii penticostali din România respectă reglementările și recomandările autorităților în contextul luptei împotriva răspândirii noului tip de coronavirus.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean face cercetări într-un dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, după ce un bărbat a organizat o adunare religioasă la el acasă, în ciuda interdicțiilor.

Citește și: Ministrul Finanțelor: ‘Să știți că avem timp de reforme. Bineînțeles, că aparatul public este ineficient’

Potrivit procurorilor, un bărbat din comuna Petru Rareș a vrut să organizeze adunarea religioasă la Biserica Penticostală din localitate. Manifestarea nu a fost autorizată pentru că pastorul nu avea aviz de la DSP, iar polițiștii i-au recomandat bărbatului să renunțe la idee.

Cu toate acestea, bărbatul a organizat adunarea la el acasă, la aceasta participând 20 de persoane din localitatea Rețeag și 3 persoane din județul Suceava.

Ulterior, două dintre persoanele care au fost la întrunire, ambele din localitatea Reteag, au fost diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus, iar alte patru persoane au fost internate la Spitalul Județean Bistrița-Năsăud, secția Boli Infecțioase, cu simptome specifice SARS-CoV-2.

Citește și: Producătorii de medicamente: Rugăm populația să renunțe la obiceiul de a stoca medicamente, oricare ar fi acestea .

Totodată, față de aproximativ 68 de persoane s-a instituit măsura autoizolării acasă, ancheta epidemiologică a DSP fiind în desfășurare.

Surse locale au declarat pentru MEDIAFAX că bărbatul respectiv este pastor penticostal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.