Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inconștiență criminală! Mai mulți tineri l-au atacat cu pietre pe Tică, lebăda simbol din orașul lui Brâncuși/ Video

tica

Mai mulți tineri au aruncat cu pietre în pasarea simbol a orașului Târgu Jiu, un mascul de lebădă, botezat „Tică”, iar pasărea lovită la cap are grave probleme neurologice. Vicepreședintele Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Gorj, Claudiu Fiu, cere pedepsirea celor vinovați.

„Un grup de tineri fără pic de educație a aruncat cu pietre în pasarea simbol a orașului Târgu Jiu... Masculul de lebădă „Tică”. Acesta se afla pe apă în imediata apropiere a zonei unde femela lui cuibărește. Avem aceste informații de la un martor care a văzut de la distanta. Sper și cer ajutorul tuturor celor care dețin informații sau camere video si care pot ajuta la identificarea acestor derbedei. Incidentul a avut loc în cartierului Bicaz pe lacul de acumulare din zona Insulița”, spune Claudiu Fiu, pe pagina de Facebook, informează Mediafax.

Tică are acum probleme neurologice

Acesta spune că nu poate înțelege gestul tinerilor care au lovit pasărea și precizează că masculul de lebădă a fost lovit grav la cap și are probleme neurologice.

„Perechea de lebede are 12 ani de conviețuire, a trecut prin perioade dificile, si-au pierdut toți puii în anul când lacul a fost golit. Femela a mai suferit un accident în linia de troleu iar anul trecut i-au fost furați trei din cei șase boboci după primele zile de la eclozare.Acum masculul este rănit foarte grav la cap și are probleme neurologice. A fost transportat la un cabinet veterinar de către angajații AJVPS Gorj”, mai spune Fiu.

Vicepreședintele AJVPS Gorj cere pedepsirea celor vinovați.

„Sper să nu-l pierdem, altfel pierdem o pereche de păsări delicate care ne-au bucurat 12 ani cu frumusețea și gingășia lor. Rușine derbedeilor, rușine părinților voștri, sper să fiți identificați cât mai repede și să plătiți pentru faptă! Îmi doresc ca instituțiile de forță măcar să încerce obținerea informațiilor necesare pedepsirii acestor neoameni”,a adaugă Claudiu Fiu.

El a postat pe pagina de Facebook imagini cu pasărea rănită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.