Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încoronarea regelui Charles III al Marii Britanii: Coroana Sfântului Eduard va suporta modificări

avantaje.ro
coroana regelui charles

Coroana istorică a Sfântului Edward, care a fost piesa centrală a încoronării monarhilor din Anglia timp de peste 350 de ani, a fost scoasă din Turnul Londrei pentru a fi modificată pentru încoronarea Regelui Charles III, în luna mai a anului viitor, a anunțat sâmbătă Palatul Buckingham, anunță Rador.

Coroana, care de obicei face parte din Bijuteriile Coroanei expuse în Turnul Londrei, a fost folosită în mod tradiţional pentru încoronarea monarhilor britanici, începând cu încoronarea regelui Charles II, în 1661, după ce monarhia a fost restaurată în urma republicii de 10 ani a lui Oliver Cromwell. Coroana Sfântului Edward a înlocuit o versiune medievală, despre care se crede că datează din secolul al XI-lea, din timpul domniei lui Edward Mărturisitorul, coroană care a fost topită în 1649.

Regele Charles III al Marii Britanii va fi încoronat cu Coroana Sfântului Eduard în cadrul unei ceremonii solemne care va avea loc la 6 mai 2023 la Westminster Abbey din Londra, la fel cum a fost încoronată și mama sa defunctă, regina Elisabeta II, în 1953. El va purta, de asemenea, Coroana Imperială de Stat în timpul ceremoniei. Coroana Sfântului Eduard, alcătuită dintr-o ramă de aur masiv încrustată cu rubine, ametiste, safire, granate, topaze și turmaline, își urmează predecesorul său medieval original prin faptul că are patru cruci-pattée și patru flori de liliac. Are, de asemenea, un capac de catifea cu o bordură de blană de hermină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.