Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încrederea în economia germană a ajuns la cel mai redus nivel din ultimele şase luni

economictimes.com
economie

Încrederea întreprinzătorilor germani s-a deteriorat în ianuarie, ajungând la cel mai redus nivel din ultimele şase luni, deoarece noile restricţii introduse pentru a stopa extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19) au afectat perspectivele celei mai mari economii europene, transmit DPA şi Reuters.

Institutul de cercetare economică Ifo a anunţat luni că încrederea companiilor germane în economie a înregistrat luna aceasta o scădere până la 90,1 puncte, de la o cifră revizuită de 92,2 puncte luna precedentă. Cele două luni de scădere vin după cinci luni de creştere a încrederii companiilor germane, potrivit agerpres.ro.

Vezi și: Dan Bittman revine în prim-plan: 'Medicii mă felicită că nu am tăcut. S-a ajuns ca pe vremea comuniștilor. E rușinos și trist după atâția ani de la Revoluție'

Studiul Ifo a fost realizat în rândul a 9.000 de companii germane. Analiştii se aşteptau la un avans al acestui indicator până la nivelul de 91,8 de puncte.

"Al doilea val al pandemiei a oprit temporar redresarea economiei germane", a avertizat preşedintele Ifo, Clemens Fuest.

Săptămâna trecută, autorităţile de la Berlin au anunţat că măsurile de izolare din Germania au fost extinse până pe 14 februarie, fiind impuse reguli mai stricte privind purtarea măştii în magazine şi în transportul public. Germania a închis şcolile, magazinele neesenţiale, barurile, restaurantele şi centrele culturale, în cadrul unui lockdown care a fost înăsprit treptat de la începutul lunii noiembrie

Klaus Wohlrabe, economist în cadrul Ifo, a declarat pentru Reuters că PIB-ul va stagna în primul trimestru din acest an, adăugând "economia germană a început anul cu o încredere limitată".

Indicele privind aşteptările pentru următoarele şase luni a înregistrat în ianuarie o scădere până la 91,1 puncte, cel mai redus nivel din iunie, de la 93 puncte în decembrie, în timp ce indicele privind actuala situaţie a scăzut luna aceasta la 89,2 puncte, de la 91,3 puncte luna precedentă, fiind cel mai redus nivel din septembrie.

Vineri, Oficiul federal de statistică (Destatis) va publica datele privind evoluţia PIB-ului Germaniei în trimestrul patru din 2020, iar analiştii se aşteaptă la o creştere zero.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.