Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încrederea în economia UE a crescut în decembrie

pixabay.com
diverse, grafic, economie

Sentimentul de încrederea în situația economică din Uniunea Europeană a crescut în decembrie, ajungând chiar la nivel de optimism în Italia și Spania, unde creșterea încrederii în servicii a depășit sentimentul de consum și cel industrial, transmite Reuters preluat de mediafax.

Raportul lunar al Comisiei Europene arată că sentimentul de încredere în economie a crescut la 101,5 puncte în luna decembrie, față de 101,2 puncte în noiembrie în cele 19 state euro. Indicele înregistrează a doua lună consecutivă de creștere.

Evoluția sentimentului general de încredere a fost generată de încrederea ridicată în ramura de servicii, cel mai puternic sector economic, și de construcții.

Încrederea în industrie a scăzut ușor, chiar dacă directorii fabricilor se așteapta ca prețurile să crească. Starea de spirit a consumatorilor s-a înrăutățit considerabil, întrucât gospodăriile anticipează agravarea condițiilor economice.

Dintre cele mai mari economii al UE, încrederea a evoluat semnificativ în Italia, unde a revenit peste media pe termen lung după o cădere minoră în noiembrie. A treia economie a UE a înregistrat o evoluție a încrederii în toate sectoarele economice, ajungând la nivel de optimism printre deținătorii de magazine.

Indicele a crescut semnificativ și în Spania, dar a scăzut în Germania, cea mai mare economie a UE. Acolo, încrederea în sectorul industrial a fost afectată de războiul comercial internațional, dar situația este compensată prin încrederea în servicii.

Încrederea în economie a scăzut ușor și în Franța.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.