Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Încrederea în industria auto din Germania a scăzut în septembrie pentru a doua lună consecutiv: Datele arată că industria auto este sectorul cel mai afectat

digi24.ro
industria auto

Încrederea în industria auto din Germania a scăzut în septembrie pentru a doua lună consecutiv, după optimismul din vară, din cauza perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, arată datele publicate luni de Institutul de cercetare economică Ifo, transmite DPA, citat de agerpres.

Indicele privind încrederea în industria auto a înregistrat o scădere până la 13,2 puncte în septembrie, de la 18,8 puncte în august.

"Actualele date arată că industria auto este sectorul cel mai afectat de perturbările din lanţurile de aprovizionare, în special în privinţa componentelor", a afirmat Oliver Falck de la Ifo.

Există unele veşti bune privind exporturile, dar Ifo avertizează că în viitor s-ar putea înregistra dificultăţi pe un segment vital pentru industria auto germană.

"Există incertitudini în China din cauza crizei provocate de dezvoltatorul imobiliar Evergrande, ceea ce reprezintă un nou motiv de îngrijorare pentru producătorii auto germani", a declarat Falk.

Conform estimărilor Ifo, aproximativ 613.000 angajaţi germani lucrează în prezent în sectorul maşinilor alimentate cu benzină şi motorină. Chiar dacă aproximativ 86.000 de persoane din cele angajate acum în industria auto se pensionează până în 2025, pe fondul trecerii la mobilitate electrică vor fi pierdute numeroase locuri de muncă, avertiza recent Ifo.

Germania este cea mai mare piaţă auto din Europa, înaintea Marii Britanii, Franţei, Italiei şi Spaniei.

Anul trecut, Guvernul de la Berlin a extins până în 2025 subvenţiile acordate la achiziţionarea de maşini electrice, ca parte a măsurilor menite să ducă la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.