Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Ce a decis CNA în cazul televiziunii care a difuzat o scenă de viol

viol

Televiziunea Antena Stars a primit o amendă de 15.000 de lei de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), joi, pentru difuzarea unei scene de viol în cadrul primului episod al programului „Să te prezint părinţilor”, care a fost difuzat pe 18 aprilie, de la ora 14.32.

În acest episod, însoţit de semnul de avertizare AP, au fost prezentate, între altele, imagini în care un bărbat este surprins în timp ce agresează o tânără aflată pe o canapea, scrie news.ro.

Citește și: Lovitură de proporții pentru Radu Moraru! Din ce motiv a fost DAT AFARĂ de la Nașul TV

”Nu puteţi să faceţi aşa ceva la ora 14.00. Totuşi, sunt copii de 12, 13 ani care se uită acolo”, a spus Florin Gabrea.

”Pot să pun şi eu o întrebare după ce mi-am revenit din stare de şoc? Care era contextul în care pot să apară astfel de imagini la această oră, în care practic e un viol?”, a intervenit şi Orsolya Borsos.

Citește și: Comisia Europeană le-a spus „NU” autorităților române! În ce problemă ne-a refuzat UE

Amenda a fost propusă de Radu Herjeu. Pentru această sancţiune au votat toţi cei opt membri prezenţi la şedinţă - Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Orsolya Borsos şi Florin Gabrea.

În sancţiune a fost inclusă şi încălcarea prevederilor din legislaţia audiovizualului referitoare la publicitate, după ce la CNA a fost înregistrată o reclamaţie potrivit căreia în cadrul multe emisiuni difuzate de Antena Stars au fost promovate o băutură şi o aplicaţie - igo.live, ”care aparţine iubitului chinez al Monicăi Gabor”.

Citește și: O nouă televiziune intră în forță pe piața din România! Când se lansează și ce va oferi

”Unii cântăreţi, artişti, prezentatori, etc îşi tot fac reclamă pe posturile media la paginile lor din mediul virtual - Facebook, Instagram, etc, pentru a primi Like-uri şi Subscribers, totul pentru că ei iau bani din acest lucru indirect de la paginile unde sunt”, a mai arătat reclamaţia.

”Am introdus şi chestiunea cu publicitatea, pentru că este o încălcare. În mod normal, dacă era singură, propuneam o somaţie. Amenda este în principal pentru cealaltă grozăvie, nu pentru reclama mascată”, a explicat Radu Herjeu.

Citește și: Negocierile se apropie de SFÂRȘIT! Cine va cumpăra cea mai importantă farmacie din România

Amenda a fost dată în baza articolelor 39, alineatul 2 şi 29, alineatul 1, litera a din Legea audiovizualului şi 18, alineatul 1, literele a, b şi c din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.

Potrivit articolului 39, alineatul 2 din Legea audiovizualului, difuzarea în serviciile de televiziune şi de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor se poate face numai dacă, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces condiţionat, se asigură faptul că minorii din zona de transmisie, în situaţii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective.

Citește și: Românii cu rate, „zguduiți” de o nouă creștere a ROBOR! Nivel RECORD pentru ultimii trei ani

”Comunicările comerciale audiovizuale difuzate de furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele condiţii: a) să poată fi uşor identificate ca atare, comunicările audiovizuale cu conţinut comercial mascat fiind interzise”, arată articolul 29, alineatul 1, litera a din Legea audiovizualului.

Primul alineat al articolului 18 din Cod arată, la literele a,b şi c, că nu pot fi difuzate în intervalul orar 6.00 – 23.00 producţii care prezintă: violenţă fizică, psihică sau de limbaj, în mod repetat sau cu un grad mare de intensitate sau gravitate; scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscene şi persoane în ipostaze degradante, chiar dacă acestea şi-au dat acordul.

Citește și: Lovitură pentru bugetari! Ce nu vor mai primi de la 1 ianuarie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.