Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO INCREDIBIL ce au găsit comisarii ANPC pe rafturile magazilor: Produse alimentare expirate de 2 ani și cosmetice contrafăcute

euractiv.ro
alimente expirate

Comisarii ANPC au dat amenzi de aproape 250.000 de lei în urma unor contoale făcute în magazine din județul Giurgiu. Comisarii au găsit cosmetice contrafăcute, produse alimentare expirate, undele din 2017, sau neetichetate.

Potrivit ANPC, controalele au vizat respectarea prevederilor legale la comercializarea articolelor textile si de încălțăminte, a produselor alimentare și cosmetice.

Concret, au fost controlați două firme care vând produse nealimentare, comisarii găsind, la una dintre acestea, pe lângă produse alimentare, peste 2.000 de haine, încălțăminte, poșete, jucării și cosmetice, în valoare de peste 20.000 lei, la care s-au constatat deficiențe de informare a consumatorilor. Pentru aproape 160 de produse cosmetice exista suspiciunea că sunt contrafăcute.

Citește și: Olguța Vasilescu a răbufnit: Cum dracului vine criza peste noi doar când se apropie ăștia de guvernare?

De asemenea, au fost identificați cinci operatori economici care comercializau produse alimentare expirate sau vândute neetichetate, neputându-se identifica data durabilității minimale.

În mai multe localuri, comisarii au constatat că sănătatea consumatorilor poate fi pusă în pericol, întrucât produsele folosite nu erau însoțite de etichete de produs. În bucătării s-au găsit produse cu data limită de consum depășită, cântare fără verificare metrologică, alimente așezate prea aproape unele de altele. De asemenea, în bucătării era mizerie.

S-au dat 34 de amenzi în valoare de aproape 250.000 lei și un avertisment.

Au fost oprite definitiv de la comercializare aproape 500 de kilograme de produse alimentare, în valoare de 13.148 lei, care nu aveau documente de proveniență și de etichetă de produs, s-a propus închiderea, pe o perioada de până la 6 luni, a trei unități de alimentație publică, în timp ce în trei unități s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.