Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incredibil! Ce contracandidat l-ar fi invins pe Iohannis la prezidentiale

vot

Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie a realizat un studiu pentru a vedea in ce masura sunt romanii nostalgici dupa era comunista si in ce masura si-ar dori sa il mai aiba presedinte din nou pe Nicolae Ceausescu. Rezultatele sunt surprinzatoare, Ceausescu l-ar fi invins pe Iohannis la alegerile prezidentiale.

Pare greu de crezut dar daca ar candida acum la presedintie Nicolae Ceausescu ar obtine un scor de 66%, atat de mare este inca popularitatea dictatorului in randul romanilor, cu toate ca sunt mai putini cei care cred ca in comunism traiau mai bine decat acum.

"46% dintre romani considera ca astazi traiesc mai rau decat inainte de 1989. 35% dintre aceeasi romani considera ca ar trai mai bine daca nu s-ar fi produs evenimentele din 1989, pe care sondajul se fereste sa le taxeze drept revolutie. Corolarul acestei ample cercetari de piata este constituit de insatisfactia romanilor fata de modul in care isi fac treaba institutiile democratice. Din aceasta perspectiva, pe ultimele locuri in privinta increderii, se plaseaza Parlamentul si Guvernul, in timp ce, prima pozitie este ocupata de Armata. Daca ar fi sa luam in calcul acest criteriu, am putea ajunge, Doamne fereste, la concluzia ca daca Armata ar da acum o lovitura de stat, romanii ar aplauda, pur si simplu, aceasta nenorocire", precizeaza Sorin Rosca Stanescu pe corectnews.ro.

In finalul articolului sau fostul senator se intreaba ce ar putea face Klaus Iohannis ca sa ii convinga pe romani sa nu il mai vrea sa il voteze pe Ceausescu.

"A esuat cu adevarat clasa politica? Are vreo posibilitate Klaus Iohannis, catre care acum se indreapta cele mai multe sperante, sa indrepte lucrurile? Cum sa procedeze ca Nicolae Ceausescu sa nu mai fie reales?", conchide Sorin Rosca Stanescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.