Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Ce l-a uimit pe miliardarul Elon Musk la România: Asemănarea cu un stat african și diferențele pe care nici românii nu le știu

Miliardarul Elon Musk, fondatorul companiilor Tesla și SpaceX, a descoperit cu uimire, recent, că România şi Ciad au steaguri asemănătoare și se întreabă de ce nu vorbește mai multă lume despre acest lucru.

"De ce nu vorbeşte mai multă lume despre asta?", a scris Elon Musk pe platforma de micro-blogging Twitter, în descrierea unei imagini în care apar cele două steaguri.

Citește și: Solicitare urgentă în cazul Caracal! Mutarea făcută azi

Potrivit Encyclopedia Britannica, România a adoptat designul actual al steagului în anul 1861, în timp ce Ciad a făcut-o 1959, după ce a obţinut independenţa de la Franţa. Iniţial, ţara africană a luat în considerare un steag care să aibă culorile verde, galben şi roşu, dar a descoperit că Mali folosea deja acest design. Ulterior, culoarea verde a fost înlocuită cu albastru şi astfel s-a produs asemănarea cu steagul României, transmite publicaţia Buisness Insider.

Trebuie notat că drapelul României are culorile mai deschise decât cele care se află pe steagul ţării africane. Asemănarea cu drapelul Ciadului, care diferă de drapelul românesc doar prin nuanța ușor mai închisă a fâșiei albastre (indigo, în loc de cobalt cum e la cel românesc), a stârnit discuții la nivel internațional: ambasada Ciadului de la Moscova a înaintat Organizației Națiunilor Unite un protest oficial, prin care cerea ca drapelul României să nu mai fie arborat la ONU, protest respins deoarece existența tricolorului vertical albastru-galben-roșu ca drapel al României este anterioară existenței statului Ciad.

Citește și: USR-PLUS vrea să provoace un dezastru pentru Guvernul Dăncilă! Lovitura pregătită

Ceea ce nu știu nici românii este că Legea nr. 75/1994 precizează că fâșiile drapelului național au culorile albastru cobalt, galben crom și roșu vermion. Publicația Album des pavillons nationaux et des marques distinctives (2000) propune echivalarea culorilor drapelului național al României cu următoarele nuanțe:

content-image

Nu numai Ciad şi România au steaguri asemănătoare. Polonia, Monaco şi Indonezia împart un design asemănător al drapelelor (două linii alb - roşu pe verticală). De asemenea, Ecuador, Venezuela şi Columbia împart acelaşi culori pe steagurile lor, având în vedere că au făcut parte din aceeaşi ţară, Columbia Mare, care s-a dizolvat în anul 1822.

Citește și: Monica Tatoiu, la un pas să o păruiască pe Clotilde Armand! A fost ceartă mare .content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.