Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Chinezii au pus tehnologie de ultimă oră pentru ca să nu se mai fure hârtia igienică

Furturile de hârtie igienică, endemice în toaletele din China, par să primească o lovitură prin instalarea de dispozitive de recunoaștere facială care limitează cantitățile atribuite fiecărui utilizator, relatează AFP.

Atunci când un grup de doamne în vârstă merge la o toaletă publică dintr-un parc din sudul Beijingului, ele sunt întâmpinate de o voce sintetică: "Bine ați venit! Vă rugăm să vă plasați în zona de recunoaștere facială", scrie agerpres.ro.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

Una câte una, ele se așează în interiorul unui pătrat galben așteptând ca fața să le apară pe un ecran albastru atașat de perete. După câteva secunde, mașina le distribuie cota de hârtie igienică ce le revine: 60 de centimetri, niciunul în plus, scrie AFP.

Aparatul și-a făcut apariția în cursul weekendului într-una dintre toaletele publice din Templul cerului, un parc foarte popular printre pensionari, care vin aici pentru a-și face exercițiile matinale. Sau, în unele cazuri, pentru a-și face provizii de hârtie igienică, care este scoasă uneori din parc cu sacii, notează France Presse.

Citește și: S-a DEZBRĂCAT pentru a-și arăta tatuajul din ZONA INTIMĂ în timpul unei emisiuni: Cum arată prezentatoarea / VIDEO

Dar cu robotul distribuitor nu poți trișa. Dacă aceeași persoană se prezintă din nou în fața aceluiași ecran după nouă minute, ea se lovește de un refuz politicos: "Vă rugăm să încercați din nou mai târziu".

"Asta îi oprește pe hoți. Este foarte bine, pentru că există suficientă hârtie pentru fiecare", a comentat Pu Meilang, de 68 de ani.

Citește și: Declarațiile adolescentei din Turda care a fost RĂPITĂ, SECHESTRATĂ și VIOLATĂ de un străin: Ce i-a spus acesta

Administrația parcului caută de ani de zile un mijloc pentru a-i combate pe hoții de hârtie igienică, a povestit Lei Zhenshan, unul din responsabilii societății Shoulian Zhineng, care a pus la punct dispozitivul de recunoaștere facială.

"Ideea a părut puțin absurdă la început, dar apoi am constatat că nivelul de pierderi era cu adevărat ridicat. Am decis atunci să avem această abordare tehnologică pentru a modifica comportamentul oamenilor", a explicat el AFP.

Citește și: Cea mai nouă DESCOPERIRE pentru bolnavii de cancer: Cum se oprește dezvoltarea tumorilor

Aparatul, care costă peste 6.000 de yuani (800 de euro), a permis deja reducerea cu 70% a pierderilor de hârtie igienică, a dat el asigurări.

"Economisim hârtie pentru binele țării", a spus la rândul său Li Zengxiu, de 58 de ani, la ieșirea din toaletă.

Citește și: INCREDIBIL Faimosul Stephen Hawking pleacă în SPAȚIU

Pe rețelele sociale, unii rămân sceptici. "În două zile, aparatul va dispărea și el", pronostichează un internaut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.