Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Copiii dintr-o echipă de fotbal care au rămas blocați, timp de 9 zile, într-o peșteră din Thailanda, au fost găsiți în viață - VIDEO

Jucătorii echipei de fotbal blocați într-o peșteră din Thailanda de nouă zile au fost găsiți în viață luni de către forțele navale speciale, care s-au alăturat echipelor de intervenție, relatează BBC.

Cei 12 băieți cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani și antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost găsiți în viață, după nouă zile de căutări, a declarat Narongsak Osottanakorn, guvernatorul regiunii Chiang Rai, scrie mediafax.ro.

Citește și: Tudorel Toader dă din casă: Ce mutare au în plan şi ce se va întâmpla cu pragul la abuzul în serviciu

„I-am găsit în siguranță. Dar operațiunea de salvare nu s-a terminat. Misiunea noastră este să îi căutăm și să îi salvăm. Următoarea misiune este să îi scoatem din peșteră și să îi trimitem acasă”, a declarat guvernatorul, conform AP.

De asemenea, guvernatorul a declarat că salvatorii vor continua să scoată apa din peșteră și vor trimite doctori să verifice starea celor 13. „Dacă doctorii consideră că toți sunt destul de puternici să fie mutați, îi vom scoate curând din peșteră”, a adăugat acesta.

Citește și: Incredibi! Amendament votat de Comisia Iordache: Câţi ani de închisoare riscă funcţionarii publici care folosesc anumite apelative, înaintea unei sentinţe definitive

Aceștia au rămas blocați în data de 23 iunie în interiorul peșterii Tham Luang din nordul Thailandei, în urma unei ploi torențiale.

Operațiunea de salvare a fost dificilă, din cauza nivelului ridicat al apei din peșteră, scrie mediafax.ro.

Citește și: Alertă! Toţi comercianţii de pe litoral sunt vizaţi-Ce le-a pregătit Ministerul Sănătăţii

După ce au oprit temporar căutările, salvatorii au găsit săptămâna trecută o a doua intrare în peșteră, un tunel prin munte de aproximativ 1,5 metri lățime și adânc de aproximativ 22 de metri.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.