Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incredibil dar adevarat. 44 de parlamentari muncesc din greu in weekend

buget

Parlamentarii sunt obisnuiti cu weekend-uri prelungite si un program de munca lejer. Pentru marea majoritate programul de munca se incheie inca de joi, ceea ce inseamna ca din cele 7 zile ale saptamanii, muncesc 3 si sunt liberi 4. Cine nu ar invidia un astfel de program care este completat de doua vacante prelungite (de aproximativ 2 luni fiecare) de iarna si de vara.

Legea Bugetului este singura care a reusit sa rupa ritmul parlamentarilor, cel putin al celor din Comisia de buget. Cei 33 de deputati si 11 senatori vor lucra intens in acest weekend pentru a dezbate si a da raport asupra legii bugetului.

Ordonatorii principali de credite vor veni rand pe rand in fata Comisiei pentru a-si prezenta bugetul si a solicita aprobarea lui. Bugetele acestora au fost deja avizate vineri in comisiile de specialitate, iar Comisia de buget a inceput dezbaterile generale privind bugetul alaturi de ministrul Finantelor.

Sâmbătă, senatorii şi deputaţii finanţişti încep activitatea la ora 9,00 iar primul buget dezbătut va fi cel al Administraţiei Prezidenţiale, urmat de cele ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Programul va continua, potrivit calendarului aprobat de Biroul permanent reunit, până la ora 22,30 cu o pauză de o oră între 13,00 şi 14,00. 

Lucrările celor două comisii continuă duminică, tot de la ora 9,00, în această zi fiind dezbătute bugetele majorităţii ministerelor. Programul estimat este până la ora 19,00, fără pauză, iar de la ora 19,00 încep dezbaterile la bugetul asigurărilor de stat. 

După ce se dau rapoarte pe bugetele fiecărui ordonator principal de credite, se face un raport general pentru întregul proiect al bugetului de stat. 

Potrivit calendarului stabilit de Parlament, Comisiile de buget urmează să finalizeze raportul duminică, urmând ca luni Birourile permanente să se reunească într-o şedinţă pentru a convoca plenul reunit, unde se va da votul final pe buget.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.