Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL, dar adevărat: Ludovic Orban a angajat la SG al Guvernului un om pe care l-a DEMIS pentru management defectuos/ UPDATE - REPLICĂ

Guvernul Romaniei
Ludovic Orban

Decizie inexplicabilă luată de premierul Ludovic Orban. După ce a demis un șef din funcție, culmea, pentru management defectuos, acesta l-a reangajat, culmea, în propria ogradă.

Schimbat de la șefia Inspecției Muncii pentru management defectuos, Dantes Bratu a ajuns inspector guvernamental la Secretariatul General al Guvernului, scrie Libertatea.ro.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Cutremur în toiul nopții în România

Bratu a fost demis în urma unui control trimis de premier la Inspecția Muncii. Pe lista cu probleme care au dus la concedierea lui Bratu au fost managementul defectuos și lipsa certificatului ORNISS.

__

Reacția lui Dantes Bratu

“Detașarea “ și nu “DEMITEREA” (termen folosit în articol) a unui funcționar public conform Codului Administrativ nu este o sancțiune.  În cazul meu, conform declarațiilor premierului în ședința de guvern din 20 ianuarie 2020 –  – citez ”poate nu-l mai văd pe șeful ITM pe acolo” garnisită cu acțiunea de control atât a “Corpului de control al Guvernului”, cât și a “Curții de Conturi” în aceeași perioadă, etc. aș înclina să cred că asta s-a vrut, dar acest lucru se va clarifica prin actul de justiție.

În opinia mea, ca specialist în domeniul muncii de peste 20 de ani, perioada în care am soluționat mii de astfel de situații și spețe în domeniul relațiilor de munca, această detașare este nulă de drept. Analiza muncii mele în această perioada s-a remarcat prin calificative numai de “foarte bine” acordate de superiorii mei (Miniștrii Muncii ), cât și de către organisme internaționale care au apreciat activitatea Inspecției Muncii de-a lungul timpului. Poziția și functia de Inspector General de Stat a IM care se ocupă numai prin concurs și nu prin numire politică nu este o funcție politică, ci o funcție de funcționar public de conducere conform cu Convenția nr 81/1947 a OIM (Organizația Internațională a Muncii) ratificată de România, aspect pe care “ Politicul “ nu îl poate ingera.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.