Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Disney modifică sistemul de avertizare pentru anumite filme cu conținut rasist: Ce descriere au 'Dumbo', 'Peter Pan' şi 'Jungle Book'

www.techradar.com
Disney plus

Un sistem de avertizare a publicului în legătură cu prezenţa unor conţinuturi rasiste în filmele clasice ale grupului Disney, în vigoare de anul trecut, a fost actualizat prin intermediul unui nou mesaj, informează BBC, potrivit Agerpres.

Atunci când sunt difuzate pe serviciul de streaming Disney+, filme precum “Dumbo”, “Peter Pan” şi “Jungle Book” sunt de acum însoţite de un text de avertizare ce indică faptul că ele conţin stereotipuri.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

“Acest program include descrieri negative şi/sau abuzuri ale unor oameni sau culturi. Aceste stereotipuri au fost greşite atunci şi sunt greşite şi acum”, se afirmă în noua avertizare folosită de Disney împotriva rasismului.

“În loc să eliminăm acest conţinut, vrem să recunoaştem impactul lui dăunător, să învăţăm din el şi să generăm o discuţie pentru a crea împreună un viitor mai cuprinzător”, precizează noul text.

Citește și: Raed Arafat: Este posibil ca aceste spitale să nu mai fie suficiente. Este clar că avem persoane pozitive care poate că nici ele nu știu

Alte filme care vor fi însoţite de aceeaşi avertizare sunt “The Aristocrats”, care prezintă o pisică “cu faţă galbenă” care cântă la pian cu beţişoare chinezeşti, şi “Peter Pan”, în care nativii americani sunt descrişi prin sintagme rasiste precum “piei-roşii”.

“Lady and the Trump”, care conţine mai multe secvenţe cu rasism şi stereotipuri culturale, va fi difuzat la rândul său cu acelaşi mesaj de avertizare.

Citește și: Sorin Grindeanu, ieșire devastatoare: ‘Măsluiesc cifrele. PNL și Klaus Iohannis; vor să se țină alegeri indiferent de nivelul pandemiei din România’

Grupul Disney a adăugat pentru prima dată un mesaj de avertizare a publicului în legătură cu prezenţa unor conţinuturi rasiste în noiembrie 2019, însă textul de atunci era mult mai scurt: “Acest program este prezentat aşa cum a fost creat în original. Ar putea conţine descrieri culturale depăşite”.

Anumite filme, precum “Song of the South”, nu sunt disponibile deloc pentru difuzare pe Disney+ din cauza elementelor rasiste.

Citește și: Nelu Tătaru, prima reacție după noul record de infectări cu COVID-19: ‘Vom avea o creștere progresivă și în următoarele zile’

În mod similar, Warner Bros. îşi avertizează de mult timp spectatorii în legătură cu prezenţa unor “prejudecăţi etnice şi rasiale” în unele dintre producţiile sale de animaţie.

“Deşi aceste animaţii nu reprezintă societatea de azi, vi le prezentăm aşa cum au fost ele create în original, pentru că, dacă nu am proceda astfel, ar fi ca şi cum am pretinde că aceste prejudecăţi nu au existat niciodată”, se afirmă în avertismentul folosit de Warner Bros.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.