Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL: Fiii lui Donald Trump, acuzați de TRAFIC DE INFLUENȚĂ

Daily Mail
Trump familie

Doi dintre fiii preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, fac parte dintr-o nouă organizaţie caritabilă ce primeşte donaţii de cel puţin un milion de dolari de persoană de la cei care doresc să aibă acces la o recepţie privată la care ia parte şi viitorul ocupant al Casei Albe, arată Centrul pentru Integritate Publică (CPI), citat de AFP.

Într-un raport publicat marţi, CPI dezvăluie că Opening Day Fundation, nume ce face referire la învestirea din ianuarie a preşedintelui ales, a fost formată în Texas, în data de 14 decembrie, şi că Donald Jr. Trump şi Eric Trump sunt doi dintre cei patru directori ai organizaţiei.

Citește și: Rusia și Turcia știu cine stă în spatele uciderii ambasadorului rus: Mesajul pentru SUA

În prezentarea online a fundaţiei se arată că beneficiile le sunt rezervate ONG-urilor "specializate în conservare" şi care îşi asumă "responsabilitatea de a proteja şi păstra" natura americană, citând tradiţiile legate de vânătoare şi pescuit. Evenimentul e prevăzut pentru seara de 21 ianuarie şi ar avea loc într-un centru de conferinţe din Washington.

Donatorii ce dau dovadă de cea mai mare generozitate vor avea acces la o recepţie privată şi la o oportunitate foto alături de preşedintele Trump, vor primi câte o chitară cu dedicaţie din partea unui artist ce va susţine în acea seară un recital şi vor putea merge la o partidă de vânătoare sau pescuit fie cu Donald Jr., fie cu Eric Trump, potrivit raportului CPI.

Echipa preşedintelui ales a negat acuzaţiile de trafic de influenţă. "Donald Trump Jr. şi Eric Trump sunt mari amatori de ieşiri în aer liber şi susţinători ai eforturilor pentru conservare, lucruri ce corespund obiectivelor acestui eveniment, deşi ei nu sunt implicaţi în niciun fel. Evenimentul Opening Day şi detaliile care au fost făcute publice sunt doar nişte planuri preliminarii care nu au fost nici concepute, nici aprobate de familia Trump", a spus Hope Hicks, purtătoarea de cuvânt a echipei de tranziţie a lui Donald Trump, potrivit Agerpres.

Larry Noble, directorul juridic al Campaign Legal Center, organizaţie ce urmăreşte cazuri de abuz şi de corupţie, a declarat, pentru AFP, că "Donald Trump şi familia Trump folosesc o nouă organizaţie pentru a strânge fonduri în valoare de milioane de dolari, cu scopul vag schiţat de a dona aceşti bani unor organizaţii caritabile, lucru care nu pare decât un mod de a vinde influenţa şi posibilitatea de a oferi o întâlnire cu preşedintele".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.