Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL ÎN SEC.XXI: Autobuze speciale pentru romi

Primarul unui mic oraş din Piemont, în nordul Italiei, a propus autobuze speciale pentru romi în localitatea sa, iniţiativă ce a provocat sâmbătă critici puternice din partea opozanţilor săi, care au considerat-o drept o segregare rasială ce a fost în vigoare cândva în Africa de Sud, relatează AFP. 

Claudio Gambino, primar din partea Partidului Democrat (PD, de stânga) al localităţii Borgaro Torinese, a anunţat în această săptămână că doreşte autobuze separate pentru romi, deoarece cei circa 600 de romi care trăiesc într-o tabără la periferia oraşului îi deranjează pe localnici de peste 20 de ani. 

''Avem nevoie de două autobuze pentru a garanta securitatea cetăţenilor noştri. Unul pentru cetăţeni, celălalt pentru romi'', a declarat primarul, citat vineri de media italiene, explicând că în autobuzele oraşului său au loc furturi şi alte infracţiuni. 

Consilierul municipal Luigi Spinelli, de la Partidul Stângii, ecologie şi libertate (SEL), a susţinut iniţiativa lui Gambino, provocând dezaprobarea şefului partidului său, Nichi Vendola, care a declarat sâmbătă pentru La Stampa că ''a acorda drepturi diferite oamenilor înseamnă apartheid''. Vendola a făcut apel la primarul localităţii, care are circa 10.000 de locuitori, să-şi reconsidere decizia. 

Un responsabil pentru drepturile omului din cadrul PD, Micaela Campana, a declarat că partidul l-a avertizat pe Gambino că ''marginalizarea n-a fost niciodată o soluţie'' şi că ''a răspunde la violenţă cu excluziunea nu rezolvă nimic''. 

În schimb, propunerea lui Gambino a fost primită favorabil de Liga Nordului, partid antiimigraţie, al cărui deputat Roberto Calderoli i-a transmis ''complimente'' primarului, care, ''deşi este de stânga, a ştiut să asculte glasul poporului''.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.