Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incredibil la ce preţ poate ajunge o Dacie veche de 40 de ani

Foto Facebook
dacia 1300 new york

În ultimii ani, pasionaţii de automobile vechi au început să-şi îndrepte tot mai des atenţia şi către celebra Dacie. Astfel, din ce în ce mai mulți colecţionari caută să achiziţioneze şi să restaureze modele vechi ale acestei mărci.

Prin urmare, pe platformele de vânzare online putem găsi numeroase modele, iar preţul pentru o Dacie într-o stare bună poate fi chiar de câteva mii de euro. Printre pasionaţi, la mare căutare sunt celebrele Dacii 1300 şi 1310. Cele care stârnesc cel mai mare interes sunt maşinile care nu au fost restaurate şi se află în stare perfectă de funcţionare.

Cât valoarează o Dacie în stare perfectă

La o simplă căutare pe internet, putem găsi numeroase anunţuri prin care românii încearcă să vândă aceste automobile emblematice pentru România, indiferent de starea în care se află. Chiar dacă unele maşini nu sunt în cea mai bună stare de funcţionare, printre ele putem găsi şi adevărate bijuterii pe patru roţi, pe care orice pasionat şi le-ar dori în garaj. Printre colecţionarii de Dacie se găsesc şi mulţi ieşeni care deţin astfel de autovehicule. Astfel, într-un anunţ de vânzare, un proprietar solicită nu mai puţin de 4.000 de euro pentru o Dacia 1310 ce are toate elementele din fabrică.

„Dacia 1310 originală, cu toate elementele din fabrică, fără rugină. A nu se confunda cu maşinile restaurate, a avut parte de o mentenanţă foarte bună, fiind ţinută mereu în garaj. Se vinde din propria colecţie, are vopsea originală şi este o plăcere să mergi cu ea. Nu necesită investiţii", anunţă un ieşean pe un site de vânzări.

În acest caz este vorba despre o Dacia 1310, fabricată în anul 1984, care are un rulaj de 76.000 de kilometri.

Există modele care depăşesc 5.000 de euro

Tot pe site-urile de vânzări putem găsi Dacii mai vechi, care sunt într-o stare perfectă, atât din punct de vedere mecanic, cât şi estetic. Un bărbat din Iaşi vinde un astfel de exemplar cu 26.900 de lei. În acest caz este vorba despre o Dacia 1300, fabricată în anul 1980. Acest autoturism este considerat vehicul istoric şi este scutit de rovinietă şi impozit.

„Deţin acest autoturism de aproximativ doi ani de zile. L-am achiziţionat pentru că sunt pasionat de aceste modele. Cu toate acestea, este dificil să găseşti un cumpărător pentru acest tip de maşină, poate şi din cauza preţurilor", ne-a menţionat proprietaru maşinii.

Cu toate că pe internet găsim foarte multe astfel de autoturisme restaurate sau păstrate în stare perfectă, există şi anunţuri prin care proprietarii încearcă să vândă maşini pe care timpul şi-a pus amprenta vizibil. Astfel, pasionaţii care doresc să recondiţioneze o Dacia 1300 sau 1310, pot avea şansă să achiziţioneze aceste maşini la sume mai mici, de până în o mie de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.