Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL O moțiune a PNL a fost RETRASĂ de la Camera Deputaților dintr-un motiv RARISIM

PNL

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, retragerea de pe ordinea de zi a moţiunii simple depusă de liberali, intitulată "România în beznă, PSD şi ALDE fură curent", pe motiv că aceasta conţine "solicitări imperative" către premier, a anunţat Ioana Bran, secretar al Camerei.

"Moţiunea simplă depusă de grupul PNL a fost retrasă de pe ordinea de zi, având în vedere că în textul moţiunii se observă solicitări imperative aduse premierului. S-a retras de pe ordinea de zi în ideea de a nu fi respinsă şi a da posibilitatea iniţiatorilor de a corecta textul moţiunii. Aceste adresări imperative sunt contrar celor statuate de Curtea Constituţională prin decizia 148/2007. Biroul permanent a votat retragerea ei de pe ordinea de zi", a precizat Ioana Bran după şedinţa conducerii Camerei.

Citește și: Protecția Consumatorilor a făcut ravagii în hipermarketuri: În ce magazine s-au găsit promoții false și produse cu etichete greșite

Deputatul liberal Victor Paul Dobre a declarat că returnarea moţiunii reprezintă "un abuz al PSD, o evitare a dezbaterii unui subiect important pentru populaţie în pragul iernii", scrie agerpres.ro.

"Această moţiune are în vedere situaţia dramatică din sectorul energetic, prezintă situaţia şi cerem prim-ministrului să-l demită pe ministrul Energiei. Abuzând de poziţia majoritară în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor, PSD ne-a returnat această moţiune, solicitându-ne să scoatem din textul ei solicitarea de demisie, acest lucru motivându-l printr-o decizie a CCR din 2007. De fapt, acea decizie e foarte clară, decizia spune că, atunci când o moţiune trece, prim-ministrul poate să demită sau să nu demită. Nu este o decizie obligatorie, cum e cazul moţiunii de cenzură, deci nu are nicio legătură cu procedura. De altfel, ultimele 3-4 moţiuni se încheiau cu cererea de demitere a membrului Guvernului. În fapt, este încă o dată un abuz al PSD, o evitare a dezbaterii unui subiect important pentru populaţie în pragul iernii. Vom căuta în continuare să impunem în dezbatere această moţiune", a afirmat Dobre.

Citește și: Semnalul de alarmă care CUTREMURĂ mii de oameni! De ce ar putea să dispară ajutoarele de căldură

Conducerea grupului liberal urmează să ia o decizie în privinţa modificării sau nu a textului moţiunii. "Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să modificăm pentru că nu există motivaţie. PSD nu face decât să evite o dezbatere", a adăugat Victor Paul Dobre.

Grupul parlamentar al PNL a depus, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Energiei, Toma Petcu, intitulată "România în beznă, PSD şi ALDE fură curent". Liberalii solicită, în moţiune, demiterea ministrului Energiei.

Citește și: Vești bune pentru copiii din România: Ce bani ar putea primi de la 1 ianuarie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.