Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Un fost premier al Franței va candida la primăria Barcelonei

Daily Stormer
Manuel Valls

Fostul premier socialist francez, Manuel Valls, a anunţat vineri că intenţionează să candideze pentru funcţia de primar al oraşului spaniol Barcelona la alegerile din 2019 din partea Partidului Ciudadanos (centru-dreapta), informează AFP şi dpa.

'Ei bine, mă voi gândi la asta', a declarat Manuel Valls, 55 de ani, pentru postul de televiziune spaniol RTVE, apărându-şi decizia recentă de a se implica în politica din Catalonia, scrie agerpres.ro.

Citește și: Elena Udrea a ales bine unde să se refugieze! Iată de ce

El a fost întrebat despre o eventuală candidatură din partea Ciudadanos, partid de centru-dreapta, care se opune ferm independenţei Cataloniei, regiunea spaniolă din care face parte şi oraşul Barcelona.

Valls, care s-a născut la Barcelona dintr-un tată catalan şi o mamă elveţiancă emigrantă în Franţa, a luat parte în ultimele luni la mai multe evenimente de campanie pentru Ciudadanos.

Citește și: Un cunoscut om de afaceri, eliberat! Fusese condamnat la ani grei închisoare, pentru fapte de corupție

Referindu-se la angajamentul său împotriva separatismului în Catalonia, el a dat asigurări că este implicat în această dezbatere 'în calitate de copil de catalan, născut la Barcelona, pentru că vreau să ofer Cataloniei şi Spaniei ceea ce şi ele mi-au oferit: originile mele, este de asemenea o formă de generozitate'.

'M-am implicat în această dezbatere în calitate de european, deoarece consecinţele pentru Europa (ale separatismului catalan) sunt foarte importante', a adăugat el.

Citește și: Cioloș a dat cărțile pe față! Din ce trăiește fostul premier

'Să continui în această dezbatere? Da, mă interesează să rămân în această dezbatere politică şi intelectuală. Să merg mai departe de atât? Mă voi gândi la asta', a mai spus el în interviu.

'Ciudadanos este deschisă prezenţei unor persoane ca Manuel Valls pe listele noastre', a reacţionat Albert Rivera, liderul Ciudadanos, principala formaţiune de opoziţie în Parlamentul catalan.

Citește și: Liviu Dragnea pune la zid angajații BNR! Atac năprasnic

Fostul şef al guvernului francez (2014-2016), Manuel Valls a făcut numeroase călătorii din toamnă în Europa şi a participat la numeroase manifestaţii politice pentru a denunţa separatismul.

În Franţa, el a anunţat în iunie 2017 că părăseşte Partidul Socialist. În prezent, Valls este membru al grupului La Republique en marche (LREM), al preşedintelui Emmanuel Macron.

Citește și: Digi pregătește o nouă lovitură! Gigantul pe care vrea să-l creeze RCS&RDS .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.