Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL - Un geam al unui elicopter militar american a căzut peste o școală

elicopter militar

Un geam al unui elicopter militar american a căzut miercuri peste terenul de sport al unei şcoli în Japonia, au anunţat puşcaşii marini americani, cerându-şi scuze pentru acest incident pe care l-au calificat drept "regretabil" şi care va alimenta în mod sigur opoziţia faţă de prezenţa americană în arhipelag, informează miercuri AFP, scrie agerpres.ro

Nicio persoană nu a fost rănită în urma căderii obiectului, care a avut loc dimineaţa, la orele locale 10:09 (01:09 GMT) într-o şcoală elementară de lângă baza Futenma, pe insula sudică Okinawa. 

Armata americană a subliniat că tratează situaţia "extrem de serios" şi că a declanşat o anchetă.

Mișcare fără precedent a PSD, în bugetul pe anul 2018: cresc investițiile și scade asistența socială


"Este un incident regretabil şi prezentăm scuzele noastre pentru spaima pe care el a putut să o cauzele locuitorilor", a adăugat armata americană într-un comunicat, cerându-le locuitorilor să stea departe de locul unde a căzut geamul, "din motive de securitate". 

Acest incident survine la două luni după ce un elicopter militar american a luat foc în momentul aterizării pe un câmp pustiu din Okinawa. 

"Acest tip ce incident îngrijorează nu doar oamenii din şcoală, ci şi pe toţi locuitorii din Okinawa şi nu ar trebui să se mai repete", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului nipon, Yoshihide Suga. 

Un oficial al oraşului Ginowan din Okinawa a declarat pentru AFP că autorităţile locale încearcă să verifice o informaţie de presă potrivit căreia o elevă ar fi suferit răni uşoare. 

Circa 47.000 de soldaţi americani sunt desfăşuraţi în Japonia, dintre care mai mult de jumătate în micul arhipelag Okinawa, unde prezenţa lor este rău primită de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.