Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INCREDIBIL Venezuela ar fi vândut 73 de tone de aur Turciei şi Emiratelor Arabe Unite, în 2018

aur lingou

Un parlamentar din Venezuela susține că Guvernul controlat de Nicolas Maduro a vândut anul trecut fără aprobarea obligatorie a Adunării Naţionale, care este condusă de opoziţie,  73 de tone de aur către Turcia şi Emiratele Arabe Unite, relatează News.ro.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu rupe tăcerea despre casa cu 'cristale Swarovski și robinete de aur': 'Am dat 230.000 de euro pe ea'

Din cele 73 de tone, cea mai mare cantitate a fost vândută către firma de investiţii Noor Capital din Abu Dhabi – 27,3 tone de aur, a informat parlamentarul Carlos Paparoni la o conferinţă de presă, fără să aducă însă dovezi în acest sens. Paparoni a informat şi că o firmă turcă a cumpărat anul trecut 23,9 tone de aur. Venezuela are 132 de tone în rezerve de aur conform datelor băncii centrale.

Vinerea trecută, Noor Capital a informat că a cumpărat trei tone de aur pe 21 ianuarie de la banca centrală din Venezuela şi a precizat că nu va mai cumpăra până când situaţia din Venezuela nu se va stabiliza. Guaido, liderul opoziţiei din Venezuela şi preşedintele Adunării Naţionale s-a autoproclamat preşedintele legitim al ţării, pe fondul unor proteste a sute de mii de oameni faţă de preşedinţia liderului socialist, Nicolas Maduro. Maduro beneficiază însă în continuare de susţinerea armatei iar Curtea Supremă din Venezuela i-a îngheţat conturile lui Guaido şi i-a interzis ieşirea din ţară. Madridul, Londra, Parisul şi alte capitale europene l-au recunoscut luni pe Guaido drept preşedinte al Venezuelei, după expirarea unui ultimatum dat lui Nicolas Maduro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.