Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Incredibilele afirmaţii ale Angelei Merkel despre Debarcarea din Normandia

Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a afirmat că participarea sa la ceremonia de comemorare a Debarcării din Normandia, desfășurată miercuri la Portsmouth, este un "dar al istoriei", subliniind că această operațiune militară a eliberat în cele din urmă Germania de sub dominația nazistă, potrivit mediafax.

Merkel a amintit de sacrificiul sutelor de mii de militari aliați care au debarcat în Normandia, afirmând că operațiunea a condus la "reconcilierea Europei și întreaga ordine postbelică" care a adus 70 de ani de pace în Europa, informează The Associated Press.

Citește și: Fraţii ‘Dedeman’ cuceresc ţara! O nouă mega-lovitură

Cancelarul Germaniei a mai spus că "această operațiune militară unică ne-a adus în cele din urmă eliberarea de naziști".

Participarea liderului Germaniei la comemorarea Debarcării din Normandia reprezintă un simbol al transformării și reconcilierii europene după cel de-al Doilea Război Mondial.

Citește și: Viorica Dăncilă îl bagă în corzi pe Klaus Iohannis! Ultimă oră

Peste 160.000 de militari americani, britanici, canadieni şi din alte ţări aliate au debarcat în Normandia în dimineaţa zilei de 6 iunie 1944. Generalul Dwight Eisenhower, comandantul aliat suprem în Europa, a descris invazia ca fiind începutul "marii cruciade" de eliberare a continentului european de sub dominaţia nazistă.

Mai mulți lideri occidentali au participat miercuri la ceremonia de comemorare a 75 de ani de la Debarcarea în Normandia, desfășurată la Portsmouth, unul din punctele de îmbarcare pentru forțele aliate care au invadat Franța aflată în acel moment sub ocupația Germaniei naziste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.